Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Fanfara județului Alba, în recital la debutul Târgului de Turism Rural de la Albac

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fanfara județului Alba, în recital la debutul Târgului de Turism Rural de la Albac 2021

După o pauză de un an cauzată de pandemia de Coronavirus, la Albac a debutat ieri ediția a XVI-a a Târgului de Turism Rural – singurul de acest fel din România – organizat de administrația publică din localitatea gazdă în parteneriat cu Consiliul Județean și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Deschiderea oficială a târgului a fost făcută spre seară, după recitalul Fanfarei județului Alba dirijată de Coriolan Honcaș și momentul artistic al tulnicăreselor din Apuseni coordonate de dascălul Barbu Todea, atunci când pe scenă au urcat primarul Tiberiu Todea și viceprimarul comunei Albac, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, prefectul Nicolae Albu, deputatul Florin Roman, primarii Cristian Pașca din Câmpeni și Cornel Napău de la Bucium, Marius Ceteraș și consilierul județean Mirela Mocan – prezentatoarea spectacolului folcloric ce a urmat.

După cuvintele de bun-venit al oficialităților, aceștia au realizat și o unire simbolică cu o delegație din comuna Vâlcele, județul Covasna, coordonată de preotul Vasile Antonie Tămaș, ce s-a evidențiat ca un artist și mare patriot român. Ulterior, reprezentanții organizatorilor au vizitat toată expoziția cu ofertele turistice și agroturistice în spații de cazare rurale din județul nostru, meșteșugarii tradiționali prezenți la târg și demonstrațiile gastronomice oferite de câteva pensiuni din Albac. Totodată, toți participanții la eveniment au putut vizita expoziția etnografică din stațiunea turistică Albac și expoziția de artă fotografică „Spectacolul naturii” semnată de Carmen Barna.

YouTube video

Respectând măsurile legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2, spectacolul folcloric s-a desfășurat pe durata mai multor ore fiind susținut de artiștii Ansamblului Folcloric „Augustin Bena” al județului Alba, Mihaela și Ciprian Istrate, precum și alți soliști, programul primei zile a evenimentului încheindu-se cu un mult-așteptat foc de tabără.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea