Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Dare de mită pentru deszăpezirea Transalpinei: Patronul unei firme cu activitate forestiera, trimis în judecată la Tribunalul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fost dispusă de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, a unui inculpat, administratorul unei societăți comerciale cu activitate forestieră, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

La data de 07.07.2021, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale cu activitate în domeniul forestier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită. Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

În cauză s-a reținut că, în luna martie 2020, inculpatul a dat, printr-un intermediar, suma de 8.000 lei unui alt inculpat, funcționar public (șef al Districtului Șugag, din cadrul Secției Drumuri Naționale Alba), pentru a efectua un act în legătură cu atribuțiile sale de serviciu.

În schimbul banilor, acesta a dispus efectuarea deszăpezirii pe un sector de drum închis circulației rutiere (un sector de drum pe drumul cunoscut sub denumirea „Transalpina”), facilitând transportul de material lemnos pe acel sector de drum.

Anterior, la data de 19.04.2021, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a fost încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul funcționar public, fiind stabilită pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Totodată inculpatului i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și a dreptului de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat pe o perioadă de 1 an, după executarea pedepsei principale. La data de 31.05.2021, Tribunalul Alba, prin hotărârea nr. 62/2021, a admis acordul de recunoaștere a vinovăției în forma încheiată, hotărârea rămânând definitivă.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Alba, instanță competentă să judece cauza.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Colonelul Marcel Domșa, decorat cu Ordinul „Credință și Unire” de Arhiepiscopul Alba Iuliei, după 37 de ani de carieră militară

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Colonelul Marcel Domșa, decorat cu Ordinul „Credință și Unire” de Arhiepiscopul Alba Iuliei, după 37 de ani de carieră militară În după-amiaza zilei de luni, 16 septembrie a.c., Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din vechea Cetate a Bălgradului. Începând cu ora 14.00, Întâistătătorul Eparhiei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea