Rămâi conectat

Ştirea zilei

Pe cartea de identitate ar putea să nu mai fie trecut domiciliul persoanelor. Dan Barna: ”Ar permite o participare la vot mult mai flexibilă și firească”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Co-președintele USR PLUS, Dan Barna, a anunțat că va propune coaliției de guvernare ca domiciliul să fie eliminat de pe carțile de identitate, o soluție adoptată de mai multe state europene.

Miza eliminării domiciliului este una electorală, după cum a explicat Barna: ”Ar permite o participare la vot mult mai flexibilă și firească”.

Ulterior, întrebat de ziariști despre efectele unei asemena modificări asupra procesului electoral, Barna a spus: ”că poate să aibă și un efect electoral – urmează să vedem în reglementare. Primăria are domiciliul cetățenilor, asta nu dispare”.

El a denumit actualul sistem drept ”o legătura artificială în care identitatea e condiționată de domiciliul de pe Cartea de identitate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea