Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Atelier de scriere creativă organizat de Teatrul de Păpuși „Prichindel”: Elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos s-au bucurat de un demers educațional și formator inedit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teatrul de Păpuși „Prichindel” a derulat, începând cu luna martie, un Atelier de scriere creativă pentru elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, în cadrul programului WORKSHOP PRICHINDEL.

Astăzi, ca urmare a finalizării acestui atelier, am avut bucuria de a-i premia pe micii scriitori. Astfel, fiecare elev participant a primit din partea teatrului și a Consiliului Județean Alba câte o diplomă, personalizată, care să le aducă aminte de prima poveste pe care au avut-o de scris. Am alăturat acestei diplome și o broșură care cuprinde ceea ce ei au creat în toată această perioadă.

Suntem convinși că a fost o experiență utilă, dar și plăcută, pentru acești copii frumoși, care sunt, într-un fel, la începutul unui nou drum: ciclul gimnazial. Pentru tot acest demers educațional, formator, ținem să mulțumim directorului școlii, doamnei profesoare Nicoleta Goia, și doamnei învățătoare Călina Lațiu, care au dat dovadă, astfel, de o mare deschidere pentru acest tip de activități extrașcolare.

„Apreciez deschiderea școlii și implicarea copiilor pentru un astfel de atelier. Citindu-le poveștile le-am apreciat imaginația și creativitatea de care au dat dovadă. O felicit și pe Cristina Smadea pentru modul frumos în care a lucrat cu acești copii.

Îmi doresc să dezvoltăm cât mai multe ateliere, în care să lucrăm cu copiii, indiferent dacă e vorba să scriem, să învățăm să fim actori sau să mânuim păpuși.”, Ioana Bogățan, manager Teatrul de Păpuși „Prichindel”.

Am dori să încheiem într-o notă copilărească, jucăușă, cu un catren semnat de una din cursantele atelierului – Miruna Dan:

„Pe o aripă de nor
Un gândac cânta la cor.
Farfuria dă de veste,
Astfel a ajuns poveste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea