Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Atelier de scriere creativă organizat de Teatrul de Păpuși „Prichindel”: Elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos s-au bucurat de un demers educațional și formator inedit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Teatrul de Păpuși „Prichindel” a derulat, începând cu luna martie, un Atelier de scriere creativă pentru elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, în cadrul programului WORKSHOP PRICHINDEL.

Astăzi, ca urmare a finalizării acestui atelier, am avut bucuria de a-i premia pe micii scriitori. Astfel, fiecare elev participant a primit din partea teatrului și a Consiliului Județean Alba câte o diplomă, personalizată, care să le aducă aminte de prima poveste pe care au avut-o de scris. Am alăturat acestei diplome și o broșură care cuprinde ceea ce ei au creat în toată această perioadă.

Suntem convinși că a fost o experiență utilă, dar și plăcută, pentru acești copii frumoși, care sunt, într-un fel, la începutul unui nou drum: ciclul gimnazial. Pentru tot acest demers educațional, formator, ținem să mulțumim directorului școlii, doamnei profesoare Nicoleta Goia, și doamnei învățătoare Călina Lațiu, care au dat dovadă, astfel, de o mare deschidere pentru acest tip de activități extrașcolare.

„Apreciez deschiderea școlii și implicarea copiilor pentru un astfel de atelier. Citindu-le poveștile le-am apreciat imaginația și creativitatea de care au dat dovadă. O felicit și pe Cristina Smadea pentru modul frumos în care a lucrat cu acești copii.

Îmi doresc să dezvoltăm cât mai multe ateliere, în care să lucrăm cu copiii, indiferent dacă e vorba să scriem, să învățăm să fim actori sau să mânuim păpuși.”, Ioana Bogățan, manager Teatrul de Păpuși „Prichindel”.

Am dori să încheiem într-o notă copilărească, jucăușă, cu un catren semnat de una din cursantele atelierului – Miruna Dan:

„Pe o aripă de nor
Un gândac cânta la cor.
Farfuria dă de veste,
Astfel a ajuns poveste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat de 54 de ani, din Săsciori, prins „MORT DE BEAT” la volan: Avea o alcoolemie de 1,82 mg/l Polițiștii din Sebeș au depistat un bărbat, din Săsciori, de 54 de ani, care conducea o mașină sub influența băuturilor alcoolice. După efectuarea testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,82 mg/l. Potrivit IPJ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea