Rămâi conectat

Actualitate

Masca nu mai este obligatorie la birou dacă toate persoanele din încăpere sunt vaccinate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Masca nu mai este obligatorie la birou dacă toate persoanele din încăpere sunt vaccinate

Dacă au trecut cel puțin zece zile de la imunizarea completă, angajații vaccinați împotriva COVID-19, sunt exceptați de la portul măștii la birou, dacă toate persoanele din încăpere sunt vaccinate, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătății (MS) și al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), publicat vineri în Monitorul Oficial. Acesta a intrat în vigoare de la data publicării, adică din 14 mai 2021.

Potrivit Ordinului nr. 699/67/2021, care are în vedere modificarea Ordinului MS și al MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, salariații complet imunizați împotriva coronavirus nu poartă mască de protecție la birou, dacă au trecut minimum zece zile de la rapel, în cazul vaccinurilor cu două doze, ori de la doza unică, în cazul vaccinului Johnson & Johnson. Acest lucru este valabil doar în birourile în care toate persoanele sunt vaccinate.

Astfel, conform prevederilor ordinului amintit, ”în funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității, pot exista unele excepții, astfel: […] angajatul este singur în birou/toate persoanele din birou sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

De asemenea, potrivit Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nr. 29/2021, la începutul lunii august se va decide, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dacă se renunță complet sau nu la masca de protecție, în spațiile închise și deschise.

Reamintim că masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile deschise neaglomerate, potrivit măsurilor de relaxare oficializate începând din data de 15 mai.

Aceasta este doar prima etapă a unui plan de relaxare pentru care există un calendar propus al următoarelor etape, care este inclus în hotărârea CNSU. Astfel, se propun, dacă se ating obiectivele campaniei de vaccinare și în funcție de noile cazuri de infectare, etape de relaxare pentru 1 iunie, 1 iulie și 1 august.

România se află, în acest moment, în stare de alertă, care a fost prelungită, în mod oficial, până pe 11 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea