Rămâi conectat

Sport

În barajul de salvare: Industria Galda – Pobeda Star Bisnov (Timiș) și CS Ocna Mureș – CS Iernut (Mureș)

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Ocna Mureș și Industria Galda de Jos și-au aflat adversarii din barajele de menținere/ promovare în Liga a 3-a, ce vor avea loc în 16 și 23 mai. Astfel Industria Galda se va duela cu campioana din Timiș, Pobeda Star Stár Bišnov (localitate componentă a comunei Dudeștii Vechi), primul meci, duminică, la Galtiu, iar CS Ocna Mureș va juca, tot acasă, cu CS Iernut (Mureș), de la ora 18.00

Găldenii au evitat Aurul Brad și Frontiera Curtici, iar „Soda dragă” a scăpat de Rapid Jibou și CSM Sighetu Marmației.

CS Iernut, campioana județului Mureș, este o echipa puternică, cu mulți jucători experimentați, care au jucat la nivel înalt în fotbalul autohton. Îl voi întâlni pe fostul meu coleg Marius Pastor jucător cu peste 100 de jocuri în Liga 1 (Astra Ploiești, Petrolul, Dinamo) și meciuri la Naționala Under 21 a României, Va fi un baraj echilibrat, dar noi suntem echipa din eșalonul superior și trebuie să demonstrăm aceasta pe teren în ambele jocuri”, a spus Gabriel Cotoară.

Până la urmă, nici nu conta prea mult ce adversar ne hărăzeau sorții. Suntem echipă de Liga a 3-a, iar dacă nu reușim să depășim o formație din Liga a 4-a, înseamnă că nu merităm să jucăm în al treilea eșalon. Într-adevăr, timpul este extrem de scurt și am fi preferat să disputăm priumul joc în deplasare„, a apreciat Adrian Hulea, oficialul Industriei.

Vrem să aflăm cât mai multe informații despre campioana din Timiș. Știu că între buturi este Stoianov, fostul meu coleg. Contează ca noi să fim pregătiți, conectați și să demonstrăm că avem valoare să rămânem în Liga a 3-a”, a afirmat Radu Andone, ce contează și pe Olălău sau Oană.

TIMISOARA. Pobeda Dudestii Vechi a castigat campionatul de fotbal al judetului Timis. „Bulgarii” s-au impus in 7 din cele 8 meciuri care le-au jucat in acest sezon, intr-un campionat in care pandemia de coronavirus a fost depasita de dorinta fotbalistilor de a demonstra ca se poate face sport de performanta si in conditii vitrege. Un mini-sezon nebun, dar cu echipe ce s-au luptat pentru primul loc pana in ultimul minut. Rand pe rand, Peciu Nou, Unirea Sannicolau Mare sau Comlosu Mare si-au dorit sa fie pe primul loc, insa Pobeda Dudestii Vechi s-a impus in cele din urma. În meciul decisiv, Pobeda, care in limba bulgara inseamna ‘Victorie’, s-a impus in fata echipei Timisul Sag cu 2-1! Stadionul poartă numele celebrului jucător bulgar „Hristo Stoichkov”, care a și fost prezent în 2015 la un meci amical, prilej cu care s-a și inaugurat instalația de nocturnă.

MUREȘ: La Gornești, în finala campionatului județean (Liga a IV-a) a județului Mureș, CS Iernut a învins cu 3-2 (2-0) ACS Kinder Sângeorgiu de Mureș, după ce a condus cu 2-0 și 3-1, a devenit campioană județeană în ediția 2020-2021 și s-a calificat la barajul pentru promovarea în Liga a III-a. Echipa din Iernut a pornit ca favorită în acest meci decisiv pentru desemnarea reprezentantei județului Mureș în barajul de promovare în Liga a III-a, echipa fiind neînvinsă în această ediție atipică de campionat județean (a câștigat grupa cu 5 victorii din 5 meciuri și apoi semifinala cu Mureșul Rușii-Munți, cu 3-1).

Au rezultat meciurile:

Regiunea 1: Dinamo Bacău – Bradu Borca
CSM Pașcani – CSM Vaslui
AFC Odorheiu Secuiesc – Viitorul Liteni

Regiunea 2: ACS Team Săgeata – Avântul Valea Mărului
Sportul Chiscani – CSO Ovidiu
CS Făurei – CSM Fetești

*CSO Ovidiu are o sesizare din partea Departamentul Competiții al FRF către Comisia de Disciplină și Etică a FRF de îndeplinirea sau nu a condițiilor de participare. E posibil ca această echipă să nu primească dreptul să joace.

Regiunea 3: CSM Oltenița – Petrolul 95 Ploiești
Rapid Buzescu – Recolta Gheorghe Doja
Academica Clinceni 2 – Viitorul Domnești

Regiunea 4: CS Balotești – Real Bradu
Concordia Chiajna 2 – ACSM Codlea
AFC Băbeni – Kids Tâmpa Brașov

Regiunea 5: Universitatea Craiova 2 – Voința Lupac
Dunărea Calafat – Progresul Ezeriș
Viitorul Șimian – Minerul Costești

Regiunea 6: Industria Galda – Pobeda Star Bisnov
FC Hermannstadt 2 – Frontiera Curtici
Aurul Brad – Fortuna Becicherecu Mic

Regiunea 7: Rapid Jibou – Luceafărul Oradea
CS Ocna Mureș – CS Iernut
Progresul Șomcuta Mare – CSM Sighetu Marmației

Vor fi 21 de întâlniri ce vor opune echipe din Liga a 3-a și campioane județene din Liga a 4-a.

Astfel, cele două reprezentante ale Albei au fost repartizate în regiuni diferite, înaintea tragerii la sorți, după cum urmează: *Regiunea 6: Hermannstadt 2, Industria Galda, Fortuna Becicherecu Mic (Liga a 3-a), Aurul Brad (Hunedoara), Pobeda Star Bișnov (Timiș), Frontiera Curtici (Arad);

*Regiunea 7: CS Ocna Mureș, Luceafărul Oradea, Progresul Șomcuța Mare (Liga a 3-a), CS Iernut (Mureș); CSM Sighetu Marmației (Maramureș), Rapid Jibou (Sălaj)

Cele 18 echipe campioane județene calificate matematic în etapa a doua a barajului de promovare în Liga 3

Reprezentantele județelor Arad (Frontiera Curtici), Brașov (ACSM Codlea), Buzău (ACS Team Săgeata), Caraș-Severin (Voința Lupac), Constanța (CSO Ovidiu), Dolj (Dunărea Calafat), Hunedoara (CSA Aurul Brad), Ialomița (CSM Fetești), Ilfov (Viitorul Domnești), Maramureș (CSM Sighetu Marmației), Mehehinți (Viitorul Șimian), Mureș (CS Iernut), Sălaj (Rapid Jibou), Suceava (Viitorul Liteni), Teleorman (Rapid Buzescu), Timiș (Pobeda Star Bisnov), Vâlcea (FC Băbeni) și Vaslui (CSM Vaslui) sunt calificate direct în etapa a II-a a barajului de menținere / promovare în Liga 3. Acestora li s-au adăugat, după cele trei baraje de miercuri, meciuri disputate pe terenuri neutre, Dinamo Bacău (6-5, după lovituri de departajare, 2-2 la finele celor 120 de minute, cu Viitorul Cluj), ASCS Petrolul 95 Ploiești (4-0 cu FC Avrig) și Real Bradu (Argeș, 3-0 cu Victoria Carei)

Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, București, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Iași, Neamț, Olt, Tulcea și Vrancea nu au organizat campionat de Liga 4 în condițiile stricte impuse de FRF.

Cele 21 de echipe din Liga 3 care vor juca la baraj pentru menținere

CSM Pașcani, Bradu Borca (ambele Seria 1), CS Făurei, Sportul Chiscani, Avântul Valea Mărului (toate trei din Seria 2, Avântul fiind cel mai slab loc 8 din cele zece serii), ACSM Oltenița, Recolta Gheorghe Doja (ambele din Seria 3), CS Balotești, Concordia Chiajna 2 (ambele din Seria 4), Kids Tâmpa Braşov, AFC Odorheiu Secuiesc (ambele din Seria 5), Academica Clinceni 2, Universitatea Craiova 2 (ambele din Seria 6), Minerul Costeşti, AFC Hermannstadt 2 (ambele din Seria 7), Fortuna Becicherecu Mic, Progresul Ezeriş (ambele din Seria 8), Industria Galda, CS Ocna Mureş (ambele din Seria 9), Luceafărul Oradea și Progresul Şomcuta Mare (ambele din Seria 10) sunt cele mai slabe echipe din Liga 3, care merg la barajul de menținere.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea