Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Vaccinul anti-Covid 19 de la Pfizer este eficient la pacienții cu boli autoimune: STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Un nou studiu al cercetătorilor israelieni arată că vaccinul împotriva Covid-19 este eficient la pacienții cu boli autoimune. Potrivit Jerusalem Post, studiul a fost realizat de cercetătorii de la Tel-Aviv Sourasky Medical Center (Ichilov), Hadassah Medical Center și Carmel Medical Center.

„Ideea noastră a fost să evaluăm eficacitatea, imunogenitatea și siguranța vaccinului Pfizer la pacienții care suferă de boli autoimune”, a explicat prof. Ori Elkayam, director al Institutului de reumatologie de la Ichilov.„La început, nu aveam nicio informație despre acest grup de pacienți, deoarece studiul original Pfizer nu le-a inclus”, a adăugat el.

 Festival de Romania 2024

Bolile autoimune se caracterizează printr-o afecțiune în care sistemul imunitar reacționează împotriva componentelor normale ale organismului, producând boli sau modificări funcționale.

În ceea ce privește COVID-19, Elkayam a explicat că majoritatea pacienților nu par să prezinte un risc mai mare în comparație cu populația generală, cu unele excepții.

Pacienții au fost selectați să participe la studiu în ziua în care au primit prima doză de vaccin și au fost chemați să revină între două până la patru săptămâni după a doua doză pentru a evalua eficacitatea acesteia, efectele secundare și dacă a avut un impact negativ asupra bolii.

Potrivit expertului, există două preocupări legate de vaccinarea pacienților cu boli autoimune. Prima e aceea că este posibil ca aceste persoane să nu răspundă la vaccin deoarece au sistemul imunitar compromis, fiind imunosuprimat. A doura este legată de modul în care vaccinul influențează boala asociată.
Studiu pe aproape 700 de persoane

La studiu au participat aproximativ 686 de pacienți, precum și 120 de persoane care acționează ca un grup de control.

În grupul de control, 100% dintre persoanele vaccinate au dezvoltat anticorpi, în timp ce printre cei care au prezentat boli autoimune, rata a fost de aproximativ 85%. „Cu toate acestea, a fost important să analizăm care dintre pacienți nu au dezvoltat anticorpi”, a subliniat Elkayam.

Lipsa răspunsului pare să fie asociată cu pacienții care urmează un tratament specific folosind un anumit medicament, Rituximab.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025: Ambasadorii UE și-au dat acordul

Bera Larisa

Publicat

în

România, în Spațiul Schengen de la 1 ianuarie 2025: Ambasadorii UE și-au dat acordul Romania va adera complet la Spațiul Schengen terestru, de la 1 ianuarie 2025. Aderarea a fost agreată la Bruxelles, în Comitetul Reprezentanților Permanenți ai guvernelor din statelor membre ale Uniunii Europene, potrivit anunțului făcut de prim ministrul Marcel Ciolacu, miercuri, pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea