Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Premierul Florin Cîțu: „Avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Florin Cîțu, primul-ministru al României, a mulțumit românilor care au fost vaccinați în cadrul centrelor drive-thru și a explicat că ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie este posibilă.

„Vreau să le mulțumesc tututor românilor care au mers să se vaccineze la centrele drive-thru din toată țara. Cu mașina personală, cu motocicleta, cu bicicleta, cu taxiul. La centrul din Piața Constituției s-a vaccinat un pacient pe minut”, a afirmat premierul Florin Cîțu vineri, 30 aprilie, pe Facebook.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Accelerăm campania. Pe lângă programare pe platformă, avem centre drive-thru, vaccinare la medicul de familie, maratoane de vaccinare”, a adăugat acesta.

Florin Cîțu a mai declarat că „avem toate condițiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. Singura soluție este vaccinul! România, hai că se poate! Împreună revenim la normalitate!”.

Afirmațiile prim-ministrului vin în contextul în care Comitetul Naţional de Vaccinare a anunțat că aproape 12 la sută din populaţia eligibilă pentru vaccinare a primit deja ambele doze.

Totodată, peste 20 la sută din populația de peste 16 ani a fost deja vaccinată cu cel puţin o doză.

Țintele Guvernului: 5 milioane de români vaccinați la 1 iunie, dublu la 1 august

Pe 5 aprilie, premierul Florin Cîțu a anunțat pentru prima dată că obiectivul este ca până la finalul lunii mai să fie 5 milioane de persoane vaccinate. Tot atunci, el a vorbit despre planul pentru renunțarea la măsurile restrictive, precizând că „un comitet interministerial va asigura revenirea la normalitate de la 1 iunie”.

Pe 22 aprilie, a avut loc prima ședință a Comitetului interministerial. Apoi, într-o scurtă conferință de presă, Florin Cîțu a anunțat că, dacă România va avea 5 milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, atunci ar putea fi ridicate anumite restricții, nu și masca.

Pe 25 aprilie, premierul a declarat că al doilea obiectiv al Guvernului este ca până la 1 august să fie 10 milioane de români vaccinați.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea