Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Valeriu Gheorghiță, apel la preoții din sate: „Rolul cultelor e extrem de important, acela de a promova informarea, încrederea în medici”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Valeriu Gheorghiță, apel la preoții din sate: „Rolul cultelor e extrem de important, acela de a promova informarea, încrederea în medici”

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti coronavirus, susține că obiectivul de 10 milioane de persoane vaccinate e greu de atins fără populația din mediul rural, chiar dacă ponderea persoanelor care trăiesc în orașe este mai mare.

El crede că un rol foarte important în campania de vaccinare de la sate îl are preotul, medicul, primarul sau învățătorul.

„54% din populație e în mediul urban, iar restul în cel rural. Dacă dăm la o parte persoanele sub 16 ani e greu să atingem 10 milioane de persoane (n.r.: vaccinate fără mediul rural). Dar noi nu vrem să atingem cifre, ci oameni. Asta trebuie să se înțeleagă. Lumea a vorbit de povestea primului om vaccinat, dar toate poveștile sunt importante pentru noi”, a spus Valeriu Gheorghiță, la postul Digi24.

În acest sens el susține că peroanele cele mai importante dintr-un sat ar fi bine să colaboreze și să transmită un semnal clar pro-vaccinare.

„În fiecare localitate există persoane care reprezintă nivelul cel mai ridicat de încredere al oamenilor: medic, pastor, preot, primar, medic de famile. Printr-o organizare și colaborare se poate da un semnal foarte bun. Chiar și printr-un exemplu personal.

Într-o localitate unde se vaccinează preotul, dascălul, primarul se dă un exemplu. Oamneii nu iau neaparat informații din articole științifice, ci din ce face primarul și persoanele reprezentative.

Rolul cultelor e extrem de important: acela de a promova informarea, de a promova încrederea în medici. Nici nu trebuie să trecem dincolo de bariera personală

Îmi imaginez un dialog: Părinte, mă sfătuiți să mă vaccinez? Cred că important e să te sfătuiești cu medicul!

Cred că mai mult ca niciodată e nevoie să colaborăm. Ne dorim promovarea de încredere în sistemul medical, în știință”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Medicul a punctat și beneficiile pe care omul de la țară le are dacă merge să se vaccineze: este consultat și poate afla dacă are sau nu alte probleme de sănătate.

„Nu trebuie să rămânem la ideea că m-am dus și ne-a dat o injecție doctorul. Există un triaj: se ia tensiunea și așa mai deparete. E o ocazie de a se identifica alte probleme. Stând de vorbă cu un medic e în beneficiul pacientului”, a conchis Gheorghiță.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Anvelopele de iarnă: Când se montează și ce amendă riscă șoferii care circulă cu cauciucuri necorespunzătoare. Prevederile Codului Rutier

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anvelopele de iarnă: Când se montează și ce amendă riscă șoferii care circulă cu cauciucuri necorespunzătoare. Prevederile Codului Rutier Când se montează anvelopele de iarnă? Este întrebarea pe care mulți șoferi și-au adresat-o, de-a lungul timpului, mai ales în perioada când se apropia sezonul rece. Autoturismele trebuie să aibă cauciucuri potrivite sezonului, pentru a oferi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea