Rămâi conectat

Ştirea zilei

Exproprieri pentru modernizarea unor străzi din Alba Iulia: Peste 62 de milioane de lei, alocați pentru reabilitarea a 9 kilometri de artere din Micești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, administrația locală albaiuliană a lansat procedura de achiziție directă pentru servicii de întocmire documentații în vederea exproprierii unor terenuri în vederea modernizării străzilor Alcala de Henares, Albac, Gârda și Drăgășani. Lucrările prevăzute în cadrul obiectivului cuprind mai multe străzi, în lungime totală de 9,1 km.

Având în vedere intenția autorității locale de a implementa acest proiect în etape, în funcție de identificarea surselor de finanțare, într-o primă etapă se propune realizarea străzilor Alcala de Henares (care pornește din B-dul Republicii și se încheie la intersecția cu strada Gârda – 1.340 ml), Albac (pornind din strada Gârda și se încheie la intersecția cu Calea Moților – 746 ml), Gârda (pornind din Alcala de Henares și se încheie la intersecția cu strada Drăgășani – 770 ml) și Drăgășani (pornind din strada Gârda și se încheie la intersecția cu strada Zăvoi – 1.084 ml), în lungime totală de 3,94 km.

Lucrările propuse a se realiza pe aceste tronsoane de drum vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a fluenței traficului și vor influența benefic zona, atât din punct de vedere ambiental cât și din punct de vedere socio-economic.

Terenul pe care se vor executa lucrărilor de modernizare aparțin în cea mai mare parte domeniului public al municipiului Alba Iulia, cu destinația străzi, situate în intravilanul municipiului, existând și zone care trebuie expropriate.

În vederea aprobării prin HCL al municipiului Alba Iulia a declanșării procedurii de expropriere a tuturor imobilelor care constituie cordonul de expropriere se impune întocmirea următoarelor documente: planul topografic, avizat și recepționat de Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alba, listele proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere, identificați în baza evidențelor Oficiului Județean de Cadastru.

Ulterior se va realiza bornarea cu țăruși de lemn a coridorului de expropriere precum și întocmirea și intabularea individuală a 170 de parcele expropriate și intabularea tronsonului expropriat.

Această etapă este indispensabilă pentru demararea modernizărilor dorite și prevăzute în obiectivul de investiții „Modernizare străzi zone de dezvoltare municipiul Alba Iulia, lot I – Alcala de Henares (inclusiv legătura cu Gheorghe Șincai), Gârda, Drăgășani, Zăvoi, Lupșa, Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra, Albac, Stadionului, Cornel Medrea, Calea Labului, Meteș, Lotru”.

Pentru asigurarea unei artere secundare pe relația Alba Iulia – Micești și având în vedere sursele de finanțare, într-o primă instanță se vor moderniza doar străzile Alcala de Henares, Albac, Gârda și Drăgășani. Valoarea totală a investiției este aproximată la peste 62.500.000 de lei, cu o durată de execuție de 28 de luni. Valoarea contractului aferent întocmirii documentațiilor în vederea exproprierii este de 108.000 de lei fără TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea