Rămâi conectat

Actualitate

Florin Cîțu a REVOCAT ordinul Ministerului Sănătății cu noile criterii de carantinare. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost abrogat miercuri seara de premierul Florin Cîțu. Decizia a fost publicată câteva ore mai târziu în Monitorul Oficial.

„Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 506/2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, este decizia publicată, miercuri seara, în Monitorul Oficial.

Anterior, surse din Ministerul Sănătății au declarat pentru Ziarul Libertatea că premierul Florin Cîțu va anula ordinul semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Documentul privind noile criterii de carantinare a localităților a fost publicat, marți, în Monitorul Oficial, însă va fi anulat de către premierul Florin Cîțu, au declarat surse din Ministerul Sănătății.

Potrivit acelorași surse, Florin Cîțu, care asigură interimatul la Ministerul Sănătății, își va delega majoritatea atribuțiilor de la Sănătate secretarului de stat Andrei Baciu.

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introducea noi criterii pentru carantinarea localităților. Potrivit ordinului, semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, pe lângă rata de infectare se lua în calcul și nivelul de testare pentru COVID, dar și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de ministru al sănătății după nici patru luni de mandat. Decizia de revocare a venit după ce marți seară au fost publicate în Monitorul Oficial noi reguli privind carantinarea, despre care surse guvernamentale au declarat că „procedural, nu a fost în regulă cum a acționat Ministerul Sănătății”.

sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea