Rămâi conectat

Ştirea zilei

OFICIAL| Preșcolarii și copiii de clasele I-IV merg FIZIC la școală până când localitatea va fi CARANTINATĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preșcolarii și copiii de clasele I-IV merg FIZIC la școală până când localitatea va fi CARANTINATĂ

Noi modificări în metodologia de funcționare a școlilor. Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că a stabilit împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului care stabilește scenariile pentru școli.

Ministrul Educației a precizat că vor fi menținute cele trei scenarii, însă scenariul roșu nu se va limita la incidența de 3 până la 6 la mie, ci va fi de la 3 la mie până când localitatea intră în carantină.

În scenariul roșu, copiii merg la grădiniță și la școală cei din clasele primare.

Citește și: Modele de SUBIECTE BACALAUREAT 2021. Teste de ANTRENAMENT și BAREME

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea.

„Având în vedere agravarea sistuaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Calendar EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Prima probă se va susține în 22 IUNIE, la Limba Română

În București, rata de incidență COVID a ajuns marți la 6,22 la mie.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea