Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

OFICIAL| Preșcolarii și copiii de clasele I-IV merg FIZIC la școală până când localitatea va fi CARANTINATĂ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preșcolarii și copiii de clasele I-IV merg FIZIC la școală până când localitatea va fi CARANTINATĂ

Noi modificări în metodologia de funcționare a școlilor. Preșcolarii și copiii din clasele primare vor merge la școală până când localitatea intră în carantină chiar dacă s-a depășit incidența de 6 la mie, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a precizat că a stabilit împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, modificarea ordinului care stabilește scenariile pentru școli.

Ministrul Educației a precizat că vor fi menținute cele trei scenarii, însă scenariul roșu nu se va limita la incidența de 3 până la 6 la mie, ci va fi de la 3 la mie până când localitatea intră în carantină.

În scenariul roșu, copiii merg la grădiniță și la școală cei din clasele primare.

Citește și: Modele de SUBIECTE BACALAUREAT 2021. Teste de ANTRENAMENT și BAREME

Ministrul a precizat că se doreşte ca examenele naţionale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, la datele stabilite, pentru a asigura predictibilitatea.

„Având în vedere agravarea sistuaţiei epidemiologice, vom lua în considerare modificarea structurii anului şcolar, în aşa fel încât printr-o prelungire a vacanţei de primăvară să reprogramăm, dacă va fi cazul, examenele naţionale. Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezenţă fizică, pentru a asigura relevanţa acestor examene naţionale”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Calendar EVALUARE NAȚIONALĂ 2021: Prima probă se va susține în 22 IUNIE, la Limba Română

În București, rata de incidență COVID a ajuns marți la 6,22 la mie.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea