Rămâi conectat

Curier Județean

Alro Slatina – FC Unirea Alba Iulia 2-1 (1-0), în Liga a 2-a! Eşec de ziua căpitanului unirist Adrian Pascal

Dan HENEGAR

Publicat

în

FC Unirea a pierdut întâlnirea de astăzi, din etapa a 18-a a seriei vestice a eşalonului secund, scor 1-2 (0-1), suferind împotriva formaţiei Alro Slatina întâiul eşec din retur. Trupa lui Gherman a ratat astfel şansa prelungirii invincibilităţii, ce data din etapa a 13-a (0-1 la Piteşti, 12 noiembrie) şi cuprindea 4 partide fără înfrângere şi 140 de zile.

„Aluminiştii”, ameninţaţi cu amenzi, iar antrenorul Daniel Mogoşanu cu demiterea erau obligaţi să câştige. „Decarul” Precup s-a revanşat după ratarea unui penalty în meciul tur de pe „Cetate” (apărat de goalkeeperul albaiulian) şi a deschis scorul în minutul 22 cu un şut de la 15 metri, din zona centrală (după o nesincronizare a defensivei adverse) în stânga portarului. De ziua sa, la împlinirea vârstei de 31 de ani, căpitanul unirist Adrian Pascal n-a avut parte de un cadou pe măsură. Albaiulienii au replicat prin oportunitatea lui Cl. Oara (31) şut peste transversală şi golul lui Pleniceanu (45) anulat pentr o poziţie de ofsaid la limită.

La reluare s-a jucat la fel de încâlcit, cu două ocazii ale amfitrionilor (56), prima încheiată cu o intervenţie excelentă a lui Pascal în careul mic în faţa lui Muscă. Acelaşi portar al Unirii parează la situaţia lui D. Ene (68), reluare din 10 metri, în vreme ce coechipierii săi s-au chinuit, fără folos să restabilească egalitatea. ba mai mult, amfitrionii şi-au majorat avantajul în minutul 86, când abia intrat in teren (inspirat Mogoşanu) Creţu a interceptat un balon şi a şutat de la 15 metri în colţul scurt, pe sub Pascal. O zvâcnire uniristă, „cap” I. Stan (89) respins de G. Savu a prefaţat reducerea de handicap realizată de Al. Pleniceanu (min. 90+1). Acesta a transformat sigur un penalty scos de S. Mureşan (faultat de Muscă), a doua lovitură de pedeapsă obţinută de vârful albaiulian în tot atâtea etape.

Au jucat formaţiile: *Alro Slatina: G. Savu – Vigariu, Ed. Stoica, Muscă, I. Grosu –  Sg. Popescu, Quist (29, Al. Coman), Precup, I. Stancu/ cpt – D. Ene (84, C. Crăciun), Stoianof (80, A. Creţu). Rezerve: N. Bănică – Săceanu, Răducu, Pasăre. Antrenor: Daniel Mogoşanu.

*Unirea Alba Iulia: Pascal/ cpt – N. Oltean, I. Şerban, Bumbac (76, I. Stan), Bucurică (68, M. Oprea) – Cl. Oara, Pleniceanu, D. Militaru (89, Coţolan), V. Florea – S. Mureşan, M. Petrescu. Rezerve: Lasc –  I. Grozav, Potopea. Ciofu. Antrenor: Stelian Gherman.

După această înfrângere, echipa din Cetatea Marii Uniri a făcut schimb de locuri cu „alumiştii”, coborând pe poziţia a 8-a, cu 26 de puncte (20-14). Miercuri, de la ora 17.00, „alb-negrii” vor întâlni într-o rundă intermediară cealaltă formaţie din Slatina, pe stadionul „Cetate” urmând a poposi FC Olt. (H.D.M.)

Foto: site „Gazeta Nouă” şi captură TVR 3

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 24 de ani din Aiud cercetat de polițiști pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe

Bera Larisa

Publicat

în

Tânăr de 24 de ani din Aiud cercetat de polițiști pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe Un tânăr de 24 de ani din Aiud, este cercetat de polițiștii din Aiud pentru conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta ar fi fost testat, după ce, în timp ce conducea, a pierdut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea