Şcoala „Ovidiu Hulea” Aiud: Târg de Paşte pentru calculatoare
Miercuri, 4 aprilie, de la ora 16.00, Şcoala „Ovidiu Hulea” Aiud va găzdui „Târgul de Paşte”, cu obiecte pascale create de elevii şcolii. „Târgul de Paşte” este organizat de către Asociaţia de Părinţi „Ovidiu Hulea”, Şcoala „Ovidiu Hulea” şi Asociaţia Caritabilă „Maria Agapia”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local al municipiului Aiud, în scopul strângerii de fonduri pentru achiziţionarea de calculatoare pentru unitatea de învăţământ.
„Şcoala este singura din Aiud care nu are nici acum un cabinet de informatică, laborator care ar trebui dotat cu cel puţin 32 de calculatoare, astfel încât să se poată asigura pregătirea corespunzătoare a tuturor elevilor în acest domeniu”, a spus Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.
„Până în 2011, în şcoală nu au existat calculatoare pentru elevi, astfel că asociaţia de părinţi pe care am constituit-o legal a cumpărat 7 calculatoare de ultimă generaţie, din sumele pe care le-am obţinut din 2% din impozitul părinţilor şi al altor persoane care au dorit să ne ajute, precum şi din sponsorizări. Prin «Târgul de Paşte», pe care îl sprijină şi administraţia publică locală, dorim să mai cumpărăm alte 2 – 3 calculatoare” a precizat pr. Mihai Cristea, preşedintele Asociaţiei de Părinţi „Ovidiu Hulea” Aiud.
„Susţin «Târgul de Paşte» al Şcolii «Ovidiu Hulea», pentru că are o cauză nobilă şi pentru că, atât în calitate de primar al Aiudului, cât şi în cea de părinte, mi se pare firesc să mă implic în orice acţiune care, prin iniţiativă, solidaritate, unitate, are ca obiectiv rezolvarea unei probleme importante. Şcoala «Ovidiu Hulea» are nevoie de calculatoare şi de implicarea noastră, a tuturor, pentru dotarea şcolii, în aşa fel încât elevii de aici să poată fi pregătiţi în domeniul informatic, la fel ca ceilalţi colegi ai lor de la alte şcoli. Cum avem deja Consorţiul Şcolar Aiudean, sper ca miercuri să văd la acest târg şi cadre didactice, părinţi şi elevi de la celelalte şcoli din municipiul nostru, astfel încât la final să putem fi mulţumiţi cu toţii de succesul acestui eveniment. Îi invit la acest târg special pe toţi aiudenii doritori să dea o mână de ajutor”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 9 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 55 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri