Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Marian Guț (Unirea Alba Iulia) revine la CS Ocna Mureș! ”Soda dragă” a renunțat la Borșoi, al 10-lea jucător plecat

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Ocna Mureș a reușit o nouă mutare extrem de importantă în contextul luptei pentru evitarea retrogradării, readucându-l acasă pe Marian Guț, polivalentul jucător ce a evoluat în tur la conjudețeana Unirea Alba Iulia.

A fost dorința mea să mă întorc acasă, pentru a putea fi mai aproape de familie! Încă este o perioada foarte confuză din toate punctele de vedere, cauzată de pandemie, și am decis că e mai bine să revin acum și nu în vară când expira contractul. Să joc pe «Cetate», pentru Unirea Alba Iulia, a fost un vis de-al meu de când eram copil, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine!! Concluzia, cu un ochi plâng, pentru despărțirea de Unirea, și cu unul râd, întrucât mă întorc la «Soda», echipa mea de suflet”, a explicat Guț.

Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a fost titular în toamnă la gruparea “alb-negrilor”, unde a ajuns în 2019, după ce echipa ocnamureșană a retrogradat din Liga a 3-a, acesta marcând un gol în prima parte a campionatului, în partida de pe “Cetate”, cu Sticla Arieșul Turda, câștigată de “alb-negri”, scor 2-1.

Originar din orașul salin, unde a deslușit tainele fotbalului, Marian Guț reprezintă prototipul jucătorului ideal pentru un antrenor, prin polivalență, și este a 6-a achiziție reușită de CS Ocna Mureș în pauza competițională (Frențiu, Haiduc, Cioară, Tocu – Industria Galda, G. Goronea – CSO Cugir).

Acesta este “omul bun la toate” și poate acoperi mai multe posturi în formula gândită de Gabriel Cotoară, antrenor ce are mai multe opțiuni tactice: fundaș dreapta, apărător central, mijlocaș lateral sau în fața defensivei. Drept urmare, “Soda dragă” a renunțat la fundașul Zoltan Borșoi, ce reprezintă a 10-a plecare din efectivul turului, după P. Man, Al. Dumitru, Trifan, Vaidasigan, Coltor, Busuioc, Csegoldi, B. Cristea, Șumblea.

De asemenea africanul Joel Lamah (27 de ani, component al naționalei statului Guineea, fost la Victoria Cluj până vara trecută) a lăsat o impresie bună la pregătire, iar oficialii divizionarei terțe vor să demareze formațitățile pentru obținerea dreptului de muncă și înregimentării, în Cluj fiind înregistrat ca fotbalist amator.

“Soda dragă” va susține sâmbătă, 30 ianuarie, primele teste ale anului, pe terenul sintetic din baza “Dan Anca” din Cluj-Napoca, sub forma unui triunghiular, la ora prânzului, la care mai participă Viitorul Cluj (juniori) și Sticla Arieșul Turda, deși se vehicula și perspectiva descinderii în Valea Domanului pentru un test cu divizionara secundă CSM Reșița. În acest context precizăm că Unirea Alba Iulia a stabilit ordinea dublei de verificare cu CS Hunedoara, primul acasă, în 6 februarie, al doilea, în deplasare, lângă furnale, în 13 februarie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea