Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIDL Alba Iulia, un fel de agenție imobiliară, în loc de centru regional! Cum și-a respectat o promisiune făcută în 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

LIDL Alba Iulia, un fel de agenție imobiliară, în loc de centru regional! Cum și-a respectat o promisiune făcută în 2018

În municipiul Alba Iulia, firma Lidl România derulează și alte activități în afara celor de administrare a celor trei supermarket-uri deschise în orașul Unirii. Mai exact, Lidl a devenit şi un fel de agenţie imobiliară având în vedere că propune pentru închiriere un spaţiu de birouri de peste 1.000 de metri pătraţi aflat în incinta clădirii în care funcţionează supermarketul de pe strada Tudor Vladimirescu, deschis în 5 noiembrie 2020.

Clădirea nu este una obişnuită pentru ceea ce înseamnă un supermarket Lidl. În 2018, când s-a derulat procedura de avizare, Consiliul Local Alba Iulia a respins, iniţial, proiectul companiei. Terenul respectiv era vizat atunci şi de investitori imobiliari pentru construirea de blocuri de locuinţe.

În final, administraţia locală a fost de acord să autorizeze supermarketul cu condiţia ca Lidl să îşi mute la Alba Iulia centrul operaţional regional din Transilvania. Acesta a fost şi motivul pentru care clădirea are un spaţiu de birouri în partea dinspre stradă a clădirii..

Reprezentanţii societăţii au fost de acord cu solicitarea Consiliului Local şi a Primăriei, promiţând atunci că vor aduce la Alba Iulia acest centru regional, ceea ce ar fi însemnat, implicit, şi o valoare crescută a taxelor şi impozitelor plătite la bugetul local.

”Pentru cei care nu ştiu, cu puţin timp în urmă, în Comisia de Urbanism, nu s-a acordat avizul pentru propunerea unui nou magazin Lidl, în centru, pe amplasamentul fostei pieţe SIFOR. Azi se repetă analiza. Doar că, beneficiarul a reviziuit prima variantă ţinând cont de cerinţele PUZ-ului din zona centrală. Parter plus două etaje (birouri) cu front la stradă şi 110 locuri de parcare. O calitate onorabilă, aceea de a pleca urechea şi de a ţine cont de ce vrea comunitatea. Aş putea spune că sunt interesaţi de o certitudine, aceea de a transforma Alba Iulia în sediu operaţional regional. Concluziile le vom afla după şedinţă”, susţinea primarul Mircea Hava, în septembrie 2018.

În noiembrie 2020, Lidl a finalizat investiţia de la Alba Iulia şi a inaugurat magazinul. În ianuarie 2021, pe clădire a fost plasat un anunţ privind disponibilitatea magazinului de a închiria un spaţiu de birouri în suprafaţă de 1.066 metri pătraţi.

Pentru cei care nu știu, cu puțin timp în urmă, în Comisia de Urbanism, nu s-a acordat avizul pentru propunerea unui nou…

Publicată de Mircea Hava pe Joi, 13 septembrie 2018


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea