Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 60 de persoane au fost vaccinate anti-COVID la Cugir în prima zi a etapei a doua de vaccinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În prima zi a etapei a doua de vaccinare împotriva Covid-19, un număr de 60 de cugireni au primit cea dintâi doză de imunizare.

Ieri, la centrul de vaccinare amenajat la Centrul Cultural Cugir a luat startul etapa a -II-a de imunizare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, pacienților cu boli cronice și angajaților care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Prima zi de vaccinare s-a încheiat la ora 18.00, după 12 ore de activitate, cu un număr de 60 de persoane vaccinate. Singurele probleme întâmpinate au fost tehnice, legate de server şi conexiune la internet, insă au fost identificate soluţii astfel încat procesul de vaccinare a continuat fără probleme.

Citește și: FOTO| Un bărbat și o femeie cu vârste de peste 90 de ani, cele mai în vârstă persoane vaccinate anti-COVID la Aiud, la debutul etapei a doua

Potrivit Președintelui Nucleului de Vaccinare, Viceprimarul, Călin Furdui, la punctul amenajat la Centrul Cultural vor fi administrate până la sfârşitul lunii, un număr 60 de doze vaccin/zi, urmând ca, în funcţie de cantitatea distribuită Cugirului, să fie deschis şi centrul de la sala de sport a Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu, amenajat deja de către administraţia locală.

Viceprimarul Cugirului a ţinut să precizeze că administraţia locală vine în sprijinul cetăţenilor care doresc să se programeze. Astfel, pe lângă posibilitatea programării prin medicii de familie şi prin platforma naţională, cugirenii pot apela la Serviciul Public de Asistenţă Socială- telefon 0258750764, Centrul Multifuncţional Cugir- tel. 0258750738, Centrul Multifuncţional din Vinerea- tel. 0358407342 sau direct la Centrul de Vaccinare- tel. 0770245655.

Citește și: FOTO| O femeie de 91 de ani, cea mai în vârstă persoană vaccinată, luni, la Blaj: 60 de persoane au primit serul în prima zi a etapei a doua

Persoanele programate, care din diferite motive nu se pot prezenta la vaccinare în ziua stabilită, sunt sfătuite să anunțe Centrul de Vaccinare cu două zile înainte pentru ca activitatea să nu sufere sincope şi pentru a se putea face reprogramarea în timp util.

Centrul de vaccinare de la Centrul Cultural este deservit de medicii Anton Butnaru (coordonatorul centrului de vaccinare) şi Dima Cristian, unul în zona de triaj, altul în zona de supraveghere post-vaccinare, 2 asistenţi medicali, 2 registratori (1 la punctul de recepţie, 1 în punctul de vaccinare.

Pasii pentru vaccinare :
-Primire şi monitorizare temperatură
-Scanare buletin
-Verificare programare
-consiliere pentru întocmirea chestionarului de triaj
-confirmarea consimţământului privind vaccinarea
-Triaj medical (monitorizare parametrii fiziologici) în baza căruia medicul decide dacă sunt îndeplinite condiţiile de sănătate pentru vaccinare
-Administrarea vaccinului Comirnaty (producător Pfizer-BioNTech) la punctul de vaccinare
-Monitorizare post vaccinare timp de 15 minute
-Consiliere cu privire la posibile simptome post-vaccinare

Personalul medical din cadrul Centrului de Vaccinare recomandă persoanelor programate să nu stopeze anterior vaccinării medicaţia pentru bolile cronice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea