Masa de Crăciun, evenimentul care reunește întreaga familie. Cum poate fi îmbunătățită prin câteva decorațiuni simple
Masa de Crăciun este unul dintre cele mai importante evenimente din preajma sărbătorilor pentru că reunește întreaga familie care va sărbători împreună Nașterea Domnului. Astfel, trebuie acordată o atenție deosebită amenajării acesteia și, de cele mai multe ori, ne lăsăm purtați de imaginație în găsirea aranjamentelor perfecte.
Citește și: MESAJE de CRACIUN. Urări de Crăciun. Felicitări de Crăciun. SMS de Crăciun
Sfaturi pentru ornarea mesei pentru Crăciun:
1. Dacă ai veselă din porţelan şi tacâmuri din argint, nu ezita să le foloseşti. Pe lângă faptul că nu se demodează niciodată, sunt foarte potrivite pentru astfel de evenimente.
2. Dacă nu eşti adepta stilului clasic, poţi alege farfurii şi platouri pătrate sau rotunde, neapărat albe (pot avea inserţii/dungi aurii, roşii) şi tacâmuri din inox.
3. Paharele, din cristal sau nu, trebuie să fie cu picior înalt.
4. Pentru a scoate în evidenţă sărbătoarea Crăciunului, foloseşte faţa de masă roşie, simplă sau cu motive de iarnă.
Faţa de masă mai poate fi şi în combinaţii de culori specifice Crăciunului, cum ar fi: alb-auriu, verde-roşu, albastru-auriu.
Dacă vesela are inserţii sau motive de Crăciun, alege o faţă de masă simplă. Dar dacă faţa de masă e cu motive de Crăciun
sau într-o combinaţie de culori, alege vesela simplă.
Citește și: Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
5. Şerveţelele de masă pot fi şi ele roşii, cu motive de iarnă. Pentru un efect spectaculos, le poţi aranja pe farfurie în formă de evantai, iar la capăt leagă-le un globuleţ sau cu o fundiţă roşie.
6. De pe masă nu trebuie să lipsească ornamentele de Crăciun: lumânări (fie înalte, în sfeşnice, fie pătrate, rotunde
sau în formă de stea, puse direct pe masă), globuleţe, îngeraşi, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă, conuri de brad. Bineînţeles că nu trebuie să pui din fiecare. Este suficient să alegi unu-două modele. Masa nu trebuie sufocată cu decoruri de Crăciun.
7. În mijlocul mesei poţi aranja o coroniţă de brad cu o lumânare în mijloc. Dacă nu ai loc, poţi pune ici-colo câte o crenguţă mică.
8. Dacă ai ales să pui lumânări pe masă, nu uita să le aprinzi!
Nu uita să-i implici şi pe cei mici în aranjarea mesei. În timp ce te ajută, explică-le pe înţelesul lor ce înseamnă Crăciunul şi de ce este o Sărbătoare importantă pentru creştini.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act