Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, un Aktor tot mai grăbit: Se asfaltează la foc continuu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș Turda, lotul 2, un Aktor tot mai grăbit: Se asfaltează la foc continuu

Pe autostrada A10 Sebeș Turda, Aktor a crescut mobilizarea în ultimele săptămâni, lotul 2 ajungând la circa 80% în ceea ce privește progresul lucrărilor.

Grecii de la Aktor asfaltau astăzi, în tandem cu două finisoare, la kilometrul 34, nu departe de podul peste râul Mureș de la Rădești. Reamintim faptul că în vară antreprenorul lotului 2 a adus două echipe de asfaltatori din Grecia, iar de curând, au mai adus circa 10 muncitori care lucrează în zona viitorului nod rutier Teiuș.

Citește și:  VIDEO| Imagini greu de imaginat pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în zona nodului Teiuș: Aktor a adus o echipă de muncitori din Grecia și pe bucovinenii de la BAXCOM

Grecii, după ce și-au suplimentat în mod constant capacitățile de producere a balastului stabilizat și al asfaltului, din organizarea de șantier de la Beldiu, unde dețin două stații de balast și trei stații de asfalt, au reușit până la această dată să asfalteze peste 20 de kilometri din cei 24,5 cât are tot lotul. În acest ritm, probabil, spre finalul anului aproape tot lotul 2 va „vedea” asfaltul.

YouTube video

Ultima supratraversare la care nu sunt ridicate grinzile, pe lotul 2, este zona viitorului nod rutier Teiuș, la supratraversarea căii ferate. În acest punct, antreprenorul, are o mobilizare fără precedent, nu mai putin de 90 de muncitori, majoritatea structuriști, lucrând la: ridicarea pilelor, armături, grinzilor de susținere, și la suprabetonări. Pasajul peste calea ferată de la kilometrul 26 are o lungime de circa 250 de metri cu elevație de 12 metri, în luna decembrie a acestui an, urmând să fie ridicate grinzile metalice. Acestea au fost deja aduse în șantier și depozitate chiar în apropierea liniei de cale ferată.

YouTube video

Greci sunt puternic mobilizați și pe alte porțiuni, la kilometrul 20 se suprabetona pasajul peste drumul național de la Oiejdea și se efectuau lucrări pe traseul autostrăzii la ridicarea rampelor de la mai multe supratraversări, cum ar fi la kilometru 26,5 langa Teiuș și în zona Rădești.

Retter a reușit să suprabetoneze podul de la Sâncrai, ambele poduri peste râul Mureș fiind pregătite pentru hidroizolare.

YouTube video

Pe partea de structuri, Aktor, i-a adus în zona pasajului de cale ferată, pe bucovinenii de la Baxcom, o firmă cunoscută pentru mobilizarea foarte bună în ce privește ridicarea structurilor.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda există șanse reale ca până la finalul anului 2020 toate supratraversările să aibă grinzile sus și aproape tot segmentul de autostradă să „vadă” asflatul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea