Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Imagini greu de imaginat pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în zona nodului Teiuș: Aktor a adus o echipă de muncitori din Grecia și pe bucovinenii de la BAXCOM

Unirea Ziarul

Publicat

în

Imagini greu de imaginat pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în zona nodului Teiuș: Aktor a adus o echipă de muncitori din Grecia și pe bucovinenii de la BAXCOM

Astăzi, pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, Aktor a avut o mobilizare extraordinară, așa cum nici măcar nu ne-am fi putut imagina în urmă cu an. Circa 90 de muncitori, majoritatea structuriști lucrau în zona nodul rutier Teiuș, pe o porțiune de mai puțin de 1 km. Zona nodului Teiuș, în special supratraversarea căii ferate este segmentul de autostradă cel mai sensibil la această oră de pe lotul 2. O perioadă îndelungată de timp constructorul nu a putut face lucrări în acestă zonă din cauza rețelelor de înaltă tensiune, până la relocarea a 5 stâlpi a rețelei de 110 KV. Finalizarea lucrărilor de relocare a reƫelelor de 110kV în zona podului CFR a fost extrem de importantă deoarece realizarea ei a dat posibilitatea firmei Aktor să continue lucrările la pasajul de peste calea ferată, unul dintre ultimele obstacole majore de pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş–Turda.

Citește și: FOTO VIDEO| Mobilizare pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Progresul fizic al lucrărilor se află la aproximativ 80%

Aktor a crescut mobilizarea pe lotul 2 aducând inclusiv o echipă de muncitori din Grecia de la firma Magazor, după ce în vară au mai venit două echipe de asfaltatori, tot greci.

Special pentru lucrările de la pasajul peste calea ferată au fost aduși de circa 3 săptămâni bucovinenii de la BAXCOM, una dintre cele mai puternice firme de structuri din România, ”Micul UMB”, așa cum l-au botezat câțiva pasionați de infrastructură de pe forumul peundemerg.ro. Astăzi, BAXCOM lucra cu circa 40 de muncitori în zonă. Pasajul peste calea ferată de la km 26 va avea o lungime de circa 250 m cu elevații de 12 m. Întrucât pasajul este situat într-o zonă mlăștinoasă, în lunca Mureșului, pentru consolidarea terenului de fundare s-au folosit piloți din balast prin metoda Keller.

YouTube video

Tot din cauza faptului că zona este cunoscută pentru pânza freatică ridicată, Aktor au bătut peste 200 de palplanșe pentru susținerea liniei de cale ferată.

După terminarea pilelor, grinzile metalice, care sunt deja aduse în teren, vor fi ridicate de firma Retter.

Tot astăzi, în apropiere, la km 25,5, la supratraversarea DN 14 B și la km 26,5 la supratraversarea de la Valea Geoagiului, muncitorii de la firma Retter lucrau la suprabetonări.

În total, pe o porțiune de circa 1 km erau circa 90 de muncitori, lucru nemaiîntâlnit pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda: Baxcom – 40, Magazor (Grecia)- 10, Ardealul – 22, Retter-20.

Grecii de la Aktor au asfaltat deja în apropiere de podul peste râul Mureș de la Rădești, iar în zilele următoare vor începe să toarne asfalt în zona Sâncrai.

Mobilizarea bună a grecilor de la Aktor din ultima lună ne face să credem că pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2 se vede luminița de la capătul tunelului, iar în 2021 vom circula până la Cluj Napoca pe autostradă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea