Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

O femeie din județul Alba, hărțuită de un recidivist : „„Vă tai grumazul la toate patru!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Un bărbat recidivist în vârstă de 51 de ani din comuna Bistra, judeţul Alba, s-a ales cu o pedeapsă cu închisoarea, în regim de detenţie, pentru hărţuire.

Victima acestuia este o femeie căreia i-a transmis timp de două luni mesaje de ameninţare şi cu conţinut obsecen. C. Ioan ar fi hărţuit şi alte pesoane din familia femeii, inclusiv pe fiica minoră a acesteia, dar a fost trimis în judecată doar pentru o ingură faptă, în lipsa altor plângeri prealabile. Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018 inculpatul a transmis persoanei vătămate, folosind diverse cartele prepaid, mai multe mesaje telefonice, în care ameninţa cu acte de agresiune împotriva acesteia şi a membrilor familiei sale. În mesaje era folosit un limbaj vulgar şi obscen.

În rechizitoriu sunt redate câteva mesaje transmise de bărbat: – ai să vezi tu că am să-ţi stric şi eu ţie familia, cum mi-a stricat mie; aşa cum mi-a luat el mie pe V. şi copiii mei, aşa am să-ţi iau ţie fetele şi am să le duc, unde vreau eu, pe amândouă; plătesc maşină; să plângi tu după ele; pe cea mică o iau de la grădiniţă sau din faţa blocului; pe A. o iau din Abrud; dacă zice ceva T., bag cuţitul în el, în biserică, îi dau cuţit iar tu faci ce zic eu, dacă vrei să mai vezi fetele tale; – la sora ta şi la V. mea, vă tai eu grumazul la toate patru; vă omor eu pe amândoi, bag eu cuţitul meu în voi; ai să rămâi fără fata ta; ai să o găseşti moartă în drum sau la poartă la (…); pe cea mică o iau de la grădiniţă şi o duc de nu o să o mai vezi; C. Ioan a folosit mai multe numere de telefon, pentru a transmite aceste mesaje, numere pe care nu le-a recunoscut ca fiind ale sale, cum de altfel nu a recunoscut nici comiterea infracţiunii de hărţuire. A menţionat că a folosit un singur număr de telefon, pentru a comunica cu femeia.

A susţinut că persoana vătămată a fost cea care l-a sunat, că s-au întâlnit de mai multe ori la locuinţa acesteia la cafea, că între ei ar fi fost o relaţie mai apropiată şi că nu le-a deranjat pe fiicele femeii în nici un mod. În declaraţie a dat de înţeles că persoana vătămată ar fi o femeie de moravuri uşoare. Fiica femeii a declarat, la rândul său, că a primit mesaje de ameninţare de la inculpat de pe numere de telefon identice cu cele primite de mama acesteia. Potrivit declaraţiei minorei, a fost ameninţată ”că o să mă taie în bucăţi, că o să mă violeze, o să mă ducă undeva şi o să-şi bată joc de mine, iar mama mea nu o să mă mai vadă niciodată”.

Totodată, în mesajele transmise minorei, inculpatul a făcut referire la relaţiile pe care mama acesteia le-ar fi avut cu diverşi bărbaţi. În final, Judecătoria Câmpeni a decis condamnarea bărbatului la pedeapsa rezultantă de 3 luni şi 10 zile de închisoare cu executare. Bărbatul este recidivist, iar instanţa a revocat suspendarea sub supraveghere a unei hotărâri din 2017, când a fost condamnat tot la trei luni şi tot pentru hărţuire. Bărbatul a contestat decizia la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care va pronunţa sentinţa definitivă.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Modificarea regulamentului de funcționare a parcărilor de reședință, retras de Primăria Alba Iulia

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Modificarea regulamentului de funcționare a parcărilor de reședință, retras de Primăria Alba Iulia Primăria municipiului Alba Iulia a anunțat  retragerea proiectului de hotărâre nr. 336/2024 privind modificarea și completarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de reşedinţă din municipiul Alba Iulia, aprobat prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Alba Iulia nr. 412/2021 cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea