Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății: „Au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a declarat, miercuri, că după decizia Curții Constituționale au ieșit din izolare 30.000 de persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus și aproximativ 1.200-1.300, din centrele de carantină. Ministrul, într-o intervenție Realitatea Plus, a criticat interferența politicului în actul medical.

“Au plecat 30.000 de pacienţi sau suspecţi aflaţi în izolare, din 50.000 mai sunt 20.000 şi 1.200 – 1.300 din cei aflaţi în carantină. Din 3.500 mai sunt 2.200. În 24 de ore s-au externat 624 de pacienţi, printre ei aflându-se şi cei care au atins perioada de 10 zile şi au trebuit externaţi, dar sunt şi cei care au solicitat mai devreme această externare”, a declarat Nelu Tătaru, la Realitatea Plus.

Ministrul sănătății a subliniat că acesta este un efect al decizii Curții Constituționale. La începutul lunii iulie CCR a stabilit că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau în izolare. Astfel, ministrul sănătății subliniază că un pacient infectat poate contamina, în perioada în care este contagios, până la 234 de persoane. “N-am înţeles schimbarea unei legi în timpul războiului, dar dacă totuşi s-a întâmplat, să grăbim totuşi aprobarea acestui proiect legislativ şi promulgarea lui, ca să putem să ne facem treaba în consecinţă şi legal. Cred că ne grăbim puţin politic în acest moment. Nu am terminat partea medicală, nu trebuie să punctăm politic pe suferinţa poporului român. (…) Haideți să nu urcăm cu buldozerul pe suferința unor oameni”, a mai spus Tătaru.

Ministrul sănătăţii a spus că trebuie grăbită aprobarea proiectului legislativ privind noile măsuri în domeniul sănătăţii pentru prevenirea răspândirii virusului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea