Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

NICIUN caz de externare al vreunui pacient cu COVID-19 la Spitalul Județean Alba Iulia, ca urmare a noii decizii CCR. Asimptomaticii se pot externa doar la cerere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Niște schimbări mari au avut loc în ultimul timp în sistemul sanitar din România și nu numai, ca parte a unei decizii a căror efecte nu au întârziat să apară.

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR care asimilează internarea cu privarea de libertate și încălcarea drepturilor omului, mai mulți pacienți cu COVID-19 s-au externat la cerere din spital.

Un număr tot mai mare de secții de terapie intensivă din țară și-au atins capacitatea maximă și devin neîncăpătoare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. România a ajuns la numărul de pacienți internați la ATI din perioada stării de urgență, cu peste 200 de pacienți: joi – 237, vineri – 224, sâmbătă – 223.

În județul Alba totuși, situația este una notabil mai ,,fericită”, astfel încât la spitalul județean Alba Iulia niciuna dintre externări nu a avut ca și consecință această lege.

Mârza Simona Diana, Managerul Spitalului Județean Alba Iulia: ,,Când noua metodologie de externare a fost publicată, 2 pacienți au cerut să fie externați, dar niciunul de când această nouă decizie a CCR-ului a apărut.”

Reamintim că, Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei potrivit căreia internarea și carantinarea obligatorie a pacienților cu COVID-19, prin ordin de ministru, sunt neconstituționale. Judecătorii CCR susțin că aceasta este o „veritabilă privare de libertate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea