Rămâi conectat

Actualitate

NICIUN caz de externare al vreunui pacient cu COVID-19 la Spitalul Județean Alba Iulia, ca urmare a noii decizii CCR. Asimptomaticii se pot externa doar la cerere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Niște schimbări mari au avut loc în ultimul timp în sistemul sanitar din România și nu numai, ca parte a unei decizii a căror efecte nu au întârziat să apară.

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR care asimilează internarea cu privarea de libertate și încălcarea drepturilor omului, mai mulți pacienți cu COVID-19 s-au externat la cerere din spital.

Un număr tot mai mare de secții de terapie intensivă din țară și-au atins capacitatea maximă și devin neîncăpătoare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. România a ajuns la numărul de pacienți internați la ATI din perioada stării de urgență, cu peste 200 de pacienți: joi – 237, vineri – 224, sâmbătă – 223.

În județul Alba totuși, situația este una notabil mai ,,fericită”, astfel încât la spitalul județean Alba Iulia niciuna dintre externări nu a avut ca și consecință această lege.

Mârza Simona Diana, Managerul Spitalului Județean Alba Iulia: ,,Când noua metodologie de externare a fost publicată, 2 pacienți au cerut să fie externați, dar niciunul de când această nouă decizie a CCR-ului a apărut.”

Reamintim că, Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei potrivit căreia internarea și carantinarea obligatorie a pacienților cu COVID-19, prin ordin de ministru, sunt neconstituționale. Judecătorii CCR susțin că aceasta este o „veritabilă privare de libertate”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea