27 iunie – Ziua Mondială a Pescuitului. Curiozităţi despre acest sport
27 iunie – Ziua Mondială a Pescuitului. Curiozităţi despre acest sport
În fiecare an, la 27 iunie, este marcată ziua mondială a pescuitului. Iniţiativa unei asemenea sărbători a fost lansată, în 1984, la Conferinţa Internaţională pentru Reglementare şi Dezvoltare a Pescuitului găzuduită de Roma.
Momentul este un prilej pentru dezbateri despre pescuitul responsabil. Peştele şi alte vietăţi marine au fost hrană sănătoasă pentru om din vremuri străvechi.
Cu timpul, pescuitul a devenit o industrie de care economiile multor ţări depind. Vânate excesiv, însă, unele specii marine au ajuns pe cale de dispariţie.
În numeroase ţări, la această dată, se organizează concursuri de pescuit, un hobby care este practicat – în ultimii ani – de tot mai multe femei.
Curiozităţi despre acest sport
Locuitorii unor țări din Africa merg la pescuit cu o lopată, cu ajutorul căreia ei scot din nămol peștii protopter. În timpul secetei, acești pești se îngroapă în noroi pentru a supraviețui. Chiar dacă noroiul se usucă, ei încă mai rămân în viață.
În Noua Guinee peștii sunt prinși cu ajutorul unei plase realizate din pânză de păianjen.
Cel mai mare sturion prins vreo dată cântărea 212 kilograme. El a fost capturat de niște pescari din California în anul 1983.
Cel mai mare pește prins vreo dată cu ajutorul unei undițe a fost un rechin alb de 5 metri lungime, care cântărea 1,2 tone. El a fost prins în anul 1959 pe coasta Australiei de sud.
În Japonia a existat o modalitate neobișnuită de a prinde pești cu ajutorul păsării cormoran. Păsările prindeau peștele, însă când aveau de gând să le înghită ele erau oprite de o zgardă specială.
Cel mai interesant lucru la pescuitul sportiv este că tot peștele este aruncat înapoi în apă. Există două tipuri de pescuit, cel sportiv și cel comercial.
Există 21 de milioane de pescari în întreaga lume și aproximativ 200 de milioane de oameni care depind de pescuit pentru a supraviețui.
Industria pescuitului ajunge la 124 de miliarde de dolari în fiecare an, pentru a produce pește în valoare de 70 de miliarde de dolari. Deloc profitabil!
În jur de 24 de mii de oameni mor în fiecare an din cauza accidentelor produse la pescuit. Cele mai mari consumatoare de pește din lume sunt India și Statele Unite.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan