Rămâi conectat

Politică Administrație

Gabriel Pleșa: Albaiulienii merită o administrație digitalizată și transparentă

Andreea Ștefan

Publicat

în

Trăim într-o lume în care totul e la un click distanță. Și, cu toate acestea, în anul 2020, în relația cu administrația locală încă trebuie să plimbăm hârtii, să stăm la cozi pe la ghișee, înarmați cu răbdare și nelipsitul dosar cu șină. Și, ce ironie!, toate astea în timp ce ni se spune că trăim într-un „Smart City”.

Probabil că, pentru reprezentanții actualei administrații, „Smart City” înseamnă calculatoare noi în birourile Primăriei ori tablete și telefoane de ultimă generație pentru șefii instituției.
Digitalizarea administrației înseamnă mult mai mult decât atât și este cu adevărat o necesitate, ba chiar o urgență.
Digitalizarea înseamnă, de exemplu, aplicații care să indice numărul și gradul de ocupare al parcărilor publice, pe care să le vezi în timp real, de pe telefon sau tabletă. Înseamnă un sistem de semaforizare inteligent, care să se adapteze în timp real la trafic și să reacționeze pentru fluidizarea acestuia. Digitalizarea înseamnă posibilitatea de a obține avize și autorizații prin intermediul unui sistem informatic, fără a pierde timp la ghișee ori a consuma inutil hârtii.
Digitalizarea înseamnă adoptarea tehnologiilor informatice pentru a genera, procesa și tranzacționa informații. Digitalizarea administrației înseamnă acces rapid, prin intermediul unor aplicații, la informație și la toate serviciile pe care o administrație le pune la dispoziția cetățeanului. Digitalizarea înseamnă debirocratizare și eficiență în consumul resurselor.
Mai mult decât atât, digitalizarea presupune o mai mare transparență și corectitudine în activitatea administrației. Un sistem informatic, cu reguli clare și un algoritm bine stabilit înseamnă că toți cetățenii devin cu adevărat egali în fața autorităților. Digitalizarea înseamnă că toți trebuie să respectăm aceleași reguli, că pentru aplicațiile informatice nu va mai conta cine ești, de unde ești sau cât de bine te cunoști cu funcționarul de la ghișeu ori șeful acestuia.
Transparența în activitatea unei administrații este una dintre cheile pentru eliminarea corupției, iar aceasta este una dintre prioritățile echipei pe care USR-PLUS o propune pentru Alba Iulia.
Cred cu tărie că Alba Iulia trebuie să facă pasul spre o administrație digitalizată și transparentă, una care să permită și să faciliteze accesul direct al cetățenilor la toate serviciile, și care să creeze premisele unei comunicări continue cu cetățeanul. Și mai cred cu tărie că, împreună, cu oameni ca tine, putem face asta.

Gabriel Pleșa, candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Suplimentarea numărului de însoțitori ai persoanelor cu handicap grav, la vot în Consiliul Local Alba Iulia Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat în ședința de joi, 25 iulie 2024, un proiect care vizează suplimentarea numărului de posturi pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap grav cu asistent personal, începând cu data de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea