Ziarul Unirea

Gabriel Pleșa: Albaiulienii merită o administrație digitalizată și transparentă

Trăim într-o lume în care totul e la un click distanță. Și, cu toate acestea, în anul 2020, în relația cu administrația locală încă trebuie să plimbăm hârtii, să stăm la cozi pe la ghișee, înarmați cu răbdare și nelipsitul dosar cu șină. Și, ce ironie!, toate astea în timp ce ni se spune că trăim într-un „Smart City”.

Probabil că, pentru reprezentanții actualei administrații, „Smart City” înseamnă calculatoare noi în birourile Primăriei ori tablete și telefoane de ultimă generație pentru șefii instituției.
Digitalizarea administrației înseamnă mult mai mult decât atât și este cu adevărat o necesitate, ba chiar o urgență.
Digitalizarea înseamnă, de exemplu, aplicații care să indice numărul și gradul de ocupare al parcărilor publice, pe care să le vezi în timp real, de pe telefon sau tabletă. Înseamnă un sistem de semaforizare inteligent, care să se adapteze în timp real la trafic și să reacționeze pentru fluidizarea acestuia. Digitalizarea înseamnă posibilitatea de a obține avize și autorizații prin intermediul unui sistem informatic, fără a pierde timp la ghișee ori a consuma inutil hârtii.
Digitalizarea înseamnă adoptarea tehnologiilor informatice pentru a genera, procesa și tranzacționa informații. Digitalizarea administrației înseamnă acces rapid, prin intermediul unor aplicații, la informație și la toate serviciile pe care o administrație le pune la dispoziția cetățeanului. Digitalizarea înseamnă debirocratizare și eficiență în consumul resurselor.
Mai mult decât atât, digitalizarea presupune o mai mare transparență și corectitudine în activitatea administrației. Un sistem informatic, cu reguli clare și un algoritm bine stabilit înseamnă că toți cetățenii devin cu adevărat egali în fața autorităților. Digitalizarea înseamnă că toți trebuie să respectăm aceleași reguli, că pentru aplicațiile informatice nu va mai conta cine ești, de unde ești sau cât de bine te cunoști cu funcționarul de la ghișeu ori șeful acestuia.
Transparența în activitatea unei administrații este una dintre cheile pentru eliminarea corupției, iar aceasta este una dintre prioritățile echipei pe care USR-PLUS o propune pentru Alba Iulia.
Cred cu tărie că Alba Iulia trebuie să facă pasul spre o administrație digitalizată și transparentă, una care să permită și să faciliteze accesul direct al cetățenilor la toate serviciile, și care să creeze premisele unei comunicări continue cu cetățeanul. Și mai cred cu tărie că, împreună, cu oameni ca tine, putem face asta.

Gabriel Pleșa, candidatul Alianței USR-PLUS pentru Primăria Alba Iulia

ELIT

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Te-ar putea interesa și:

COMUNICAT DE PRESĂ| Florin Roman, deputat PNL de Alba: 50 de kilometri de covor asfaltic licitat pentru DN 75

17.868.799 lei, fără TVA este suma totala alocată de Regionala Cluj a CNAIR, pentru frezarea și turnarea covorului asfaltic pe… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro