Rămâi conectat

Actualitate

2020 – An de foc în România. Ce temperaturi ne așteaptă în vara care urmează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Anul 2020 va fi unul de foc, avertizează Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.  La nivel mondial, primele luni au fost cele mai călduroase din ultimii 141 de ani.

Ianuarie și aprilie au fost pe primul loc, iar februarie și martie pe locul doi ca fiind cele mai călduroase luni, a explicat Elena Mateescu la Digi24.

„Și în România primele patru luni au fost cele mai călduroase, cu abateri termice pozitive de până la 3,9 grade Celsus.

De abia în luna mai, în țara noastră va fi o lună mai răcoroasă, o vom încheia ca fiind o lună mai rece comparativ cu ce ar fi normal.

Vara 2020 cum arată și primele estimări la nivel mondial, este posibil să se  alăture seriei anilor cei mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice.

În România, 2019 a fost cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteo.

Vara 2019 a fost a patra cea mai caldă vara din istoria măsurătorilor după 2012, 2007 și 2015, veri care confirmă această tendință.

În prima lună de vară, până în 4 iunie vorbim de instabilitate atmosferică și averse. Din 5 iunie temperaturile vor crește până spre 28 de grade Celsius”, a declarat Elena Mateescu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, la coada clasamentului în UE la creșterea economică: Ce spun cifrele Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, la coada clasamentului în UE la creșterea economică: Ce spun cifrele Eurostat În trimestrul al doilea al anului 2024, economia zonei euro și a Uniunii Europene a crescut ușor față de trimestrul anterior, însă România a avut cea mai modestă performanță economică din blocul comunitar, potrivit Eurostat. Conform datelor, Produsul Intern Brut al celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea