(P) Avantajele de a avea un uscător de rufe în casă
Spălarea rufelor este importantă în orice casă, dar la fel este și uscarea lor. Cu toate acestea, deși fiecare locuință are o mașină de spălat rufe, nu toate beneficiază și de un uscător de rufe.
E adevărat, multe persoane consideră că nu au nevoie, apelând la clasicul uscat pe sârmă, pe balcon sau în curte, după posibilități.
Dar nu oricine are balcon și cu atât mai puțin curte, dar acesta nu este singurul motiv pentru a achiziționa un uscător de rufe. De aceea, în cele ce urmează, vei afla câteva avantaje ale unui uscător:
1. Faci economie de timp
Uscarea hainelor la aer, pe sârmă, poate dura un timp diferit, în funcție de clima și temperatura de afară. Un uscător rufe reduce această durată la câteva zeci de minute. Astfel, îți poți purta obiectul vestimentar preferat la scurt timp după ce l-ai spălat. În plus, îți poți planifica mai ușor ciclurile de spălat rufe, dat fiind că nu mai depinzi de vreme.
Uscarea cu ajutorul unui uscător rufe poate fi adaptată în funcție de nevoi. Există programe mai lungi, care usucă hainele la temperaturi mai scăzute, dar și funcții expres, a căror durată nu depășește cu mult jumătate de oră.
2. Prelungești durata de viață a hainelor preferate
Să fim sinceri, cu toții avem obiectele noastre vestimentare preferate, în care ne simțim cel mai bine sau în care arătăm cel mai bine. Și pe acelea dorim să le avem la dispoziție un timp cât mai îndelungat. Uscarea la aer poate afecta culoarea, cât și rezistența materialelor din haine. În același timp, un uscător rufe are o acțiune mai blândă asupra țesăturilor. Rufele sunt protejate în interiorul uscătorului, iar acestea nu vor fi afectate de soare, vânt sau particulele din atmosferă.
3. Poți controla modul de uscare al hainelor
Cuvele uscătoarelor de rufe au integrați senzori capabili să detecteze nivelul de umiditate al hainelor. În funcție de acest indicator, dar și de tipul țesăturii, un uscător poate adapta timpul și temperatura necesare pentru cele mai bune rezultate. Astfel, hainele delicate sunt în siguranță, iar cele mai groase sau cu o structură mai densă sunt uscate în întregime. Senzorii vor determina oprirea uscătorului în momentul în care procesul este încheiat, iar hainele sunt complet uscate.
4. Ai programe dedicate hainelor pentru copii
Pentru familiile care au copii mici, spălatul rufelor face parte din rutina zilnică. Un bebeluș trebuie schimbat de mai multe ori pe zi. De aici și necesitatea de a spăla frecvent, pentru a avea la îndemână îmbrăcămintea necesară sau obiectul vestimentar preferat de cei mici. Un uscător rufe îți va fi de un real ajutor, deoarece va accelera și va ușura această sarcină. În plus, uscătoarele au programe de uscare speciale pentru hăinuțele mai delicate ale copiilor.
De altfel, un uscător are programe speciale pentru mai multe tipuri de țesături, nu doar pentru hainele pentru copii. Cu ajutorul funcțiilor dedicate, pot fi uscați jeanși, haine de tip polar, cămăși, lenjerie intimă sau articole sportive, fiecare cu programul dedicat. Tot ce trebui să faci înainte este să verifici eticheta fiecărui produs, pentru a te asigura că poate fi introdus în uscătorul de rufe, pentru că nu toate țesăturile se pretează la așa ceva.
5. Împrospătezi hainele chiar și fără să le speli
Atunci când stau prea mult timp în dulap, hainele capătă un miros neplăcut, chiar dacă au fost depozitate când erau proaspăt spălate, deci curate. Un uscător rufe te poate ajuta să elimini aceste mirosuri, cauzate de cele mai multe ori de lipsa de aerisire, în circa 10 minute. Nu este nevoie să le speli încă o dată și nici să le lași pe frânghia de rufe preț de câteva ore. Tot ce ai de făcut este să selectezi programul destinat împrospătării hainelor.
Un astfel de program este foarte util și atunci când hainele nu sunt suficient de murdare pentru a fi spălate, dar nici îndeajuns de curate pentru încă o purtare.
sursa foto: emag.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act La data de 23 noiembrie 1940 a avut loc aderarea României la Pactul Tripartit. Generalul Ion Antonescu, şeful statului român între 1940-1944, a semnat, la Berlin adeziunea României la Pactul Tripartit împotriva Uniunii […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act