Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

OFICIAL: În Alba, 302 persoane se află în carantină și 720 izolate la domiciliu. Amenzi de peste 120.000 de lei pentru nerespectarea Ordonanței Militare

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

În județul Alba, la data de 16.04.2020 se află în carantină 302 persoane, 397 persoane ieșite din carantină, 720 persoane izolate la domiciliu, 3.772 persoane ieșite din izolare, 11 persoane vindecate, 5 persoane decedate.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, 298 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.
S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 599 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost identificate 152 de persoane care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea, acestea fiind sancționate cu amenzi în valoare de 125.000 de lei.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate în Câmpeni, Sebeș, Teiuș, Baia de Arieș și Ocna Mureș au fost verificate 709 autovehicule și 882 de persoane. Au fost constatate 97 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 114.180 lei.

De exemplu, pe raza comunei Lupșa au fost depistați doi bărbați din Iernut, județul Mureș, care circulau cu un autoturism și care au prezentat câte o declarație pe proprie răspundere în care era menționat faptul că se deplasează, la Câmpeni, în scop profesional.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cei doi bărbați nu sunt angajați nicăieri și nici nu dețin vreo formă de organizare profesională ori calitatea de administrator sau asociat în cadrul vreunei societăți comerciale.

Pentru că nu au respectat măsurile privind restricționarea circulației, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional, în conformitate cu prevederile legislației privind starea de urgență.

Acțiunile care au ca scop respectarea regulilor de distanțare socială, în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, vor continua, iar în perioada imediat următoare vor fi intensificate, mai ales în zona piețelor, a centrelor comerciale și a lăcașelor de cult.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 119 jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate 11 avertismente și 5 amenzi contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei. Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Pe perioada sărbătorilor pascale, jandarmii vor asigura în continuare ordinea și siguranța publică în zonele de responsabilitate, precum și în patrule mixte alături de polițiști.

” Revenim cu un apel la solidaritate și respectarea regulilor și a recomandărilor emise de autoritățile statului. Dragi concetățeni, chiar dacă suntem în preajma celei mai mari sărbători a creștinătății, vă îndemn să stați acasă și să limitați la maximum deplasările, conform prevederilor legale în materie. Cadrelor medicale, forțelor de ordine, voluntarilor și tuturor celor care se află în prima linie a luptei împotriva COVID – 19, le mulțumim încă o data pentru eforturile lor uriașe. Suntem recunoscători pentru fiecare sprijin oferit în lupta pentru combaterea acestei pandemii” a declarat Nicolae Albu, prefectul județului Alba.

Instituția Prefectului – Județul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amendă de 2.000 de lei pentru șoferul care a confundat șoseaua cu pista de biciclete, în Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

Amendă de 2.000 de lei pentru șoferul care a confundat șoseaua cu pista de biciclete, în Alba Iulia În dimineața zilei de luni, în jurul orei 08.30, un șofer albaiulian a găsit o alternativă la traficul infernal de luni dimineața dintre Micești și intersecția de la Stadion. Omul a folosit pista de biciclete și trotuarul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea