Rămâi conectat

Sport

Performanţă remarcabilă pentru Borza: finală la „Les Petits As”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tenismanul cugirean Alexandru Bogdan Borza are un început excelent de an 2011! Sportivul legitimat la CSO Cugir a câştigat două titluri naţionale le Under 14, impunându-se apoi atât la simplu cât şi la dublu în cadrul International Championship of România, întrecere cuprinsă în circuitul Tennis Europe Junior Tour. Însă marea performanţă a „copilului minune” de sub Drăgana a fost scrisă săptămâna trecută, în Franţa, prin participarea la „Les Petits As”, celebrul turneu internaţional, un veritabil campionat mondial pentru jucătorii de 12 şi respectiv 14 ani. Elevul antrenorului Mircea Socaciu a izbutit să acceadă în finala de simplu a prestigioasei competiţii, ultimul act fiind programat ieri după-amiază la Tarbes. Conjudeţeanul nostru (favoritul numărul 5 pe tablou), care va împlini 14 ani în 5 aprilie a realizat până duminică 5 victorii consecutive, trecând pe rând de Alexandre Müller (Franţa) – scor 6-3, 7-5; Nathan Seateun (Franţa) – scor 6-4, 6-0; Mandresy Rakotomalala (Franţa) – scor 7-6 (2), 6-4, în primele tururi. În „sferturi” a fost marele hop, împotriva lui Ştefan Kozlov (USA, favoritul numărul 1), pe care l-învins după un meci dramatic, scor 1-6, 6-3, 7-6 (5)! Partida din semifinala de sâmbătă a fost mai uşoară şi câştigată în două seturi, contra unui alt american, Francis Tiafoe (beneficiarul unui wild card), victorie cu 6-2, 6-4.
Bogdan Borza a jucat ieri, după închiderea ediţiei, cu al treilea adversar la rând provenit din SUA, americanul Henrik Wiersholm (cap de serie numărul 2), acesta depăşindu-l în cealaltă semifinală a tabloului de simplu la 14 ani pe germanul Alexander Zverev (cap de serie numărul 4), în urma succesului cu 6-1, 6-2. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea