Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Unirea din 1859, primul pas spre formarea României Mari – moment celebrat la Teiuş

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Principatelor Române din 1859, primul pas spre formarea României Mari – moment celebrat la Teiuş

La Liceul Teoretic din Teiuş, marcarea evenimentelor cu semnificaţie istorică prin manifestări specifice, este deja o tradiţie. La început de an, data de 24 ianuarie ne oferă prilejul rememorării evenimentelor petrecute în urmă cu 161 de ani, când Moldova şi Ţara Românească s-au unit sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, prin dubla sa alegere în 5 ianuarie la Iaşi şi în 24 ianuarie la Bucureşti.

Pentru a păstra vii în memoria noastră evenimentele petrecute atunci, am iniţiat un proiect intitulat „Mica Unire – oameni, fapte, locuri”, pe care l-am realizat în parteneriat cu Primăria oraşului Teiuş şi cu Biblioteca orăşenească Teiuş. Această activitate este parte integrantă a Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Licee. Acordul de grant nr. 272/SGL/RII din data de 01.10.2018 a fost semnat pentru subproiectul „SCOP – Susținere. Consiliere. Orientare. Progres.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Activităţile desfăşurate în 23 ianuarie au avut atât caracter ştiinţific -comunicări ştiinţifice, PPT-uri, colaje – inspirate din evenimentele unirii, cât şi activităţi artistice – cântece, poezii, desene.

Citește și:  Moș Ion Roată și Unirea referat – cum s-a făcut Mica Unire de la 1859 sau povestea ţăranului „cu un car de minte”

Evenimentul a fost marcat atât la nivel de ciclu de învăţământ primar şi gimnazial cât şi liceal prin prezentarea semnificaţiei istorice a zilei de 24 ianuarie 1859, realizată de profesor Nicoleta Cîmpean, iar apoi, toţi ce prezenţi s-au prins într-o horă a unirii.

La această manifestare au fost prezenţi, pe lângă elevii şi profesorii liceului şi primarul oraşului Teiuş, domnul ing. Mirel Vasile Hălălai cât consilieri locali şi reprezentanţi ai Primăriei Teiuş .

Prof. Nicoleta Cîmpean

[nggallery id=7665]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea