FOTO| Unirea din 1859, primul pas spre formarea României Mari – moment celebrat la Teiuş

Paul Voicu - Primar 2020

Unirea Principatelor Române din 1859, primul pas spre formarea României Mari – moment celebrat la Teiuş

La Liceul Teoretic din Teiuş, marcarea evenimentelor cu semnificaţie istorică prin manifestări specifice, este deja o tradiţie. La început de an, data de 24 ianuarie ne oferă prilejul rememorării evenimentelor petrecute în urmă cu 161 de ani, când Moldova şi Ţara Românească s-au unit sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, prin dubla sa alegere în 5 ianuarie la Iaşi şi în 24 ianuarie la Bucureşti.

Pentru a păstra vii în memoria noastră evenimentele petrecute atunci, am iniţiat un proiect intitulat „Mica Unire – oameni, fapte, locuri”, pe care l-am realizat în parteneriat cu Primăria oraşului Teiuş şi cu Biblioteca orăşenească Teiuş. Această activitate este parte integrantă a Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Licee. Acordul de grant nr. 272/SGL/RII din data de 01.10.2018 a fost semnat pentru subproiectul „SCOP – Susținere. Consiliere. Orientare. Progres.

ELIT

Activităţile desfăşurate în 23 ianuarie au avut atât caracter ştiinţific -comunicări ştiinţifice, PPT-uri, colaje – inspirate din evenimentele unirii, cât şi activităţi artistice – cântece, poezii, desene.

Citește și:  Moș Ion Roată și Unirea referat – cum s-a făcut Mica Unire de la 1859 sau povestea ţăranului „cu un car de minte”

Evenimentul a fost marcat atât la nivel de ciclu de învăţământ primar şi gimnazial cât şi liceal prin prezentarea semnificaţiei istorice a zilei de 24 ianuarie 1859, realizată de profesor Nicoleta Cîmpean, iar apoi, toţi ce prezenţi s-au prins într-o horă a unirii.

Mihail David - 2020

La această manifestare au fost prezenţi, pe lângă elevii şi profesorii liceului şi primarul oraşului Teiuş, domnul ing. Mirel Vasile Hălălai cât consilieri locali şi reprezentanţi ai Primăriei Teiuş .

Prof. Nicoleta Cîmpean

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...