Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO: Tabără de colinde cu ocazia sărbătorilor în județul Alba. Au participat peste 600 de tineri din toată țara și din diaspora

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
FOTO: Tabără de colinde cu ocazia sărbătorilor în județul Alba. Au participat peste 600 de tineri din toată țara și din diaspora

Tabăra de colinde de la Oașa și Găbud a reunit la finalul anului 2019 peste 600 de tineri ortodocși din toată țara și din diaspora.

La Mănăstirea Oașa și la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud (județul Alba), în perioada 21-29 decembrie 2019, au fost prezenți tineri din: București, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș, Iași, Alba Iulia, dar și din diaspora, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Ziua de Ajun a fost consacrată pregătirilor pentru marea sărbătoare a Crăciunului.

„Ce poate fi mai frumos decât zăbava clipei pline de Lumină, la Sfânta Liturghie? Ce poate fi mai frumos decât pașii noștri, pe cărările satului, care urmau pașii cetelor de altădată? Ascultările, ajutorarea aproapelui, zâmbetele, urările, toate aceasta au fost făcute pentru Hristos, pentru redarea frumuseții inefabile a Nașterii Mântuitorului” – Tana Cristina Drăgulin, participant de la Organizația Tinerilor din București.

„Părinții de la Oașa și Găbud ne-au dăruit, pe lângă pătrunzătoarele slujbe și povețe părintești, urmatoarele lucruri: multe zâmbete, energie, veselie, o binemeritată bulgăreală și colinde cât încape!” – Ioana, participant din Iași.

În cele trei zile de Crăciun, tinerii s-au organizat în grupuri și au colindat și în satele de pe Valea Sebeșului, din Mărginimea Sibiului, din jurul Găbudului, dar și în orașe precum Alba Iulia, Aiud, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Petroșani, Arad și Timișoara.

Apoi, pe 28 și 29 decembrie, participanții s-au reîntâlnit la Schitul Găbud pentru a încununa împreună încheierea taberei.

„Crăciunul acesta a fost unul special. Am cunoscut persoane minunate. Fiind prima dată când am fost în Tabăra de Crăciun, a fost o întâlnire unică, inedită” -Marinela Șchiopu, „Tineri pentru Tineri”, Târgu-Mureș.

Alți 250 de tineri din filialele ASCOR din toată țara au petrecut Anul Nou la Mănăstirea Putna.

sursa: basilica.ro, sursa foto: Arhiepiscopia Alba Iuliei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024 la Alba Iulia: Ateliere creative pentru cei mici la Muzeul Unirii

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024 la Alba Iulia: Ateliere creative pentru cei mici la Muzeul Unirii Noaptea Cercetătorilor Europeni se organiează anul acesta în 400 de orașe din 25 de țări europene, printre care și Alba Iulia. Vineri, 27 septembrie 2024, participanții la eveniment se pot bucura de lumea fascinantă a științei prin experimente […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea