Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Poliția Locală Cugir continuă acțiunile de modernizare cu camere tip “body cam”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Începând cu luna decembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Poliția Locală a Orașului Cugir au primit în dotare încă 2 camere de tip „Body Worn Camera”, pe lângă cele 2 achiziționate și operaționale încă din anul 2017.

Aceste dispozitive sunt montate pe uniformă și înregistrează audio-video, fiind utilizate de către polițiștii locali aflați în teren pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, iar cetățenii vor fi informați că urmează să fie înregistrați, atât audio, cât și video, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate.

Potrivit șefului Poliției Locale Cugir, jr. Horațiu Găldău, toate aceste înregistrări vor avea un dublu rol, vor fi mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile și acțiunile poliţiştilor sunt înregistrate și, de asemenea, vor fi mijloace de protecţie împotriva faptelor de ultraj și a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum și de protecţie a pesoanelor ce fac obiectul intervenţiilor și acţiunilor acestora.

,,Înregistrările audio – video vor putea fi stocate timp de şase luni şi vor putea constitui mijloace de probă legală, la cererea organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată, sau vor putea servi la clarificarea situaţiilor în care se reclamă o prestaţie deficitară din partea polițiștilor locali”, a prcizat șeful poliției locale.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: ACCIDENT rutier în Alba Iulia, pe strada Detunata. Două mașini s-au lovit Un accident rutier a avut loc în Alba Iulia, pe strada Detunata, 19 mai, în jurul orei 17:30, după ce două mașini s-au lovit. Pompierii intervin cu două autospeciale. Citește și: Accident rutier grav la Blaj. O persoană a rămas incarcerată după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea