Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Primăria Zlatna a aprins luminile pe exteriorul viitoarei Școli de Arte și Meserii din localitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cu ocazia Zilei Naționale a României, la Zlatna a fost iluminat în mod simbolic exteriorul Școlii de Arte și Meserii, clădire care se găsește în plin proces de reabilitare și aparține Liceului „Corneliu Medrea” din localitate.

Evenimentul a avut loc sâmbătă seara, la ora 17, și a fost prefațat de un recital al Fanfarei „Augustin Bena” a județului Alba, la care au asistat numeroși locuitori ai orașului și invitați sosiți din alte părți, printre care s-au regăsit și participanți la Congresul Spiritualității Românești, ajuns în acest an la cea de-a XXIII-a ediție și desfășurat la Zlatna în aceste zile.

Startul aprinderii luminilor exterioare a fost dat de primarul Silviu Ponoran, iar după o slujbă religioasă susținută de mai mulți preoți, au susținut discursuri primarul localității, europarlamentarul Rareș Bogdan, deputații Florin Roman și Sorin Bumb.

YouTube video

Liceul „Corneliu Medrea” a fost ridicat între anii 1894 – 1895 și a funcționat inițial ca Şcoală de Arte şi Meserii. Unitatea de învățământ nu a trecut printr-o reparație capitală niciodată de la înființarea sa. A cunoscut însă distrugeri masive pe vremea regimului comunist, când elementele sculpturale originale au fost rase de pe fațada clădirii. În 2016, Primăria Zlatna a primit finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru reabilitarea integrală, primarul orașului anunțând că lucrările ar trebui finalizate la sfârșitul lunii mai a anului viitor.

Ovidiu CULDA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea