Rămâi conectat

Sport

În ajunul Zilei Naționale, Alba Iulia este capitala tenisului de masă la nivel de amatori | Sâmbătă, „Cupa Unirii 101”, în Sala Universității „1 Decembrie 1918”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cocheta și moderna sală de sport a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia găzduiește sâmbătă, 30 noiembrie 2019, de Sf. Andrei, începând cu orele 9.00, sub egida AmaTur, prestigiosul turneu de categoria A la tenis de masă amatori, “Cupa Unirii 101”.

Circuitul AmaTur numără la nivel național în prezent peste 5000 de participanți, iar în acest an la importanta competiție ce va fi găzduită de “Cealaltă Capitală” au fost peste 350 de solicitări de înscrieri.

Deși se află abia la a treia ediție, turneul din municipiul reședință de județ este unul de anvergură, predecentele două bucurându-se de un real succes, în special ediția organizată în 2018, anul Centenarului, cu o participare record, peste 240 de jucători. În acest an, la startul “Cupei Unirii 101” se regăsesc peste 150 de concurenți din aproape toate zonele țării și încă 200 pe lista de așteptare, prioritate la înscrierea în concurs fiind “primul venit, primul servit”, cu mențiunea că la fiecare categorie au existat câte două wild carduri.

Turneul este împărțit pe patru categorii, Elite, Open, Amatori Avansați, Amatori Începători, și se desfășoară simultan pe 25 de mese profesionale, în sistemul cel mai bun din 5 seturi, locația aleasă oferind cele mai bune condiții. Se anticipează o întrecere maraton, de peste 10 ore, cu extreme în privința vârstelor participanților, de la copii de 7-8 ani, până la octogenarii Margareta și Emil Suflețel. Câștigatorii celor patru categorii vor fi recompensați cu cupe, medalii și diplome, în plus organizatorii punând la dispoziție competitorilor, în mod gratuit, produse de patiserie, fructe, cafea și apă.

Tenisul de masă amator tinde să devină o permanență la Alba Iulia datorită implicării necondiționate în organizarea acestui turneu a Primăriei municipiului Alba Iulia prin domnul Paul Voicu, un înfocat susținător al sportului de masă”, a declarat Constantin Pralea, directorul turneului.

Tenisul de masă este atât un sport al minții, cât și un sport al exercițiului fizic. Sportul a fost declarat, alături de voluntariat, una dintre cele mai eficiente metode de petrecere a timpului liber și de întărire a relațiilor interpersonale. În plus, oferă un tonus pozitiv și este acel timp pe care îl datorezi îngrijirii corpului și minții tale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CIL Blaj – Hermannstadt (Under 19) 7-1 (4-1) | Schimbări în ofensivă, a plecat S. Culda (la Unirea Ungheni), a venit Cîrstean

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj – Hermannstadt (Under 19) 7-1 (4-1) | Schimbări în ofensivă, a plecat S. Culda (la Unirea Ungheni), a venit Cîrstean A treia victorie consecutivă pentru CIL Blaj, nou-promovata în eșalonul terț, în jocurile de verificare, scor 7-1 (4-1) cu Hermannstadt Under 19. Pentru formația din „Mica Romă” au punctat Cioară (dublă, un gol […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea