Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada A1 Lugoj-Deva, lotul 3| Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ironie de pe șantier: Îmi cer scuze pentru tupeul de a executa garanţia şi a percepe penalităţi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aflat într-un „turneu” de inspecție pe șantierele de autostradă din țară, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-a lăudat pe constructorii români și i-a ironizat pe cei spanioli care au realizat lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj-Deva, tronson care se află în litigiu cu cei din CNAIR.

Lugoj-Deva, impecabil. Biharia-Borş, impecabil, Râşnov-Cristian, impecabil. Culmea, unde sunt antreprenorii români. Într-adevăr, firmele româneşti sunt mult mai serioase faţă de antreprenorii ăştia cu experienţă vastă care, în loc să închidă contracte în termenul contractual de 24, 36 de luni, îl închid în 5-6 ani”, a spus Cuc.

Tronsonul Biharia-Borş al autostrăzii A3 e construit de o asociere de firme din România şi Slovacia. Valoarea contractului este 28,5 milioane de euro, iar termenul de finalizare e august 2020. Antreprenorul încearcă însă să termine mai repede, în condiţiile în care autostrada M4 din Ungaria va fi inaugurată la începutul anului viitor.

În ce priveşte antreprenorul spaniol care a lucrat la lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva, al cărui contract a fost reziliat iar lucrările vor fi preluate de CNAIR, ministrul Cuc a spus, ironic, că-şi cere scuze pentru tupeul pe care l-a avut: „Autostrada a crăpat, a fost foarte bine că nu s-a făcut recepţia, dar îmi cer scuze pentru tupeul pe care l-am avut noi în România să le executăm garanţia de bună execuţie de 58 de milioane şi culmea ne-am mai şi permis să le dăm o factură de penalităţi de 73 de milioane”.

Constructorul spaniol al lotului 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva a anunţat declanşarea unui conflict diplomatic din cauza rezilierii contractului de către autorităţile române de resort, urmând ca ambasadorul României în Spania să fie chemat la discuţii, a declarat, miercuri, Fernando Lana Hernandez, director Construcţii Internaţionale, Aldesa Construccion, la Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor.

Ulterior, ministrul Cuc a afirmat că va face plângere penală pe numele celor vinovaţi de execuţia proastă a lucrărilor, având în vedere fisurile apărute în asfalt. Asociaţia Pro Infrastructură a afirmat însă că există zeci de fisuri asemănătoare cu cea prezentată ca problemă majoră pe lotul 3 din Autostrada Lugoj-Deva, care de fapt se află într-o zonă pe care nu se va circula până în 2024.

sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

20 de elevi vor învăța fără profesor: Inteligența artificială (AI) va prelua rolul acestora. Unde se deschide școala viitorului

Ziarul Unirea

Publicat

în

20 de elevi vor învăța fără profesor: Inteligența artificială (AI) va prelua rolul acestora. Unde se deschide școala viitorului David Game College, o școală privată din Londra, va face un pas îndrăzneț în viitorul educației. Luna aceasta va deschide prima clasă din Regatul Unit în care inteligența artificială (AI) va prelua rolul profesorilor umani, notează […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea