Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Suntem ceea ce respirăm! Un studiu pe milioane de oameni, arată că poluarea crește riscul de depresie

Adela Spătar

Publicat

în

Suntem ceea ce respirăm! Un studiu pe milioane de oameni, arată că poluare crește nu doar afecțiunile pulmonare, ci afectează și sistemul nervos central. Astfel, persoanele care trăiesc într-un mediu extrem de poluat sunt mult mai predispuse depresie decât cele aflate într-un mediu mai curat.

Este ştiut că poluarea ne influenţează sănătatea. Însă nu ne-am gândit că din cauza aerului încărcat cu noxe putem ajunge uşor la depresie. O arată un nou studiu realizat pe câteva milioane de oameni, o recunosc şi psihiatrii din România.

În Iaşi, de exemplu, cel mai poluat oraş din ţara noastră, mii de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu depresie.

Este dovedit faptul că poluarea are un efect negativ asupra organismului uman, provocând afecțiuni pulmonare, însă mai puțini sunt cei care s-au gândit că sistemul nervos central poate fi afectat din această cauză.

Această teorie este confirmată de către cercetătorii americani și danezi, care fac legătura între gradul de poluare și creșterea depresiei în rândul populației.

Studiile arată că în mediile foarte poluate, incidența tulburărilor bipolare a crescut cu 27%, iar cazurile de depresie cu 6%.

În Iași de exemplu, fiind cel mai poluat oraș din România, tot mai mulți pacienți ajung la psihiatrie, dintre care și foarte mulți copii. Anul trecut numărul persoanelor ajunse la această secție a ajuns la 5000.

sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului

Bera Larisa

Publicat

în

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului A fost descoperită o nouă tehnologie care ar putea înlocui aerul condiționat și anume membrane de origine vegetală care se răcesc în contact cu soarele, fără a avea efecte adverse și protejând mediul. Citește și: Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea