Suntem ceea ce respirăm! Un studiu pe milioane de oameni, arată că poluarea crește riscul de depresie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Suntem ceea ce respirăm! Un studiu pe milioane de oameni, arată că poluare crește nu doar afecțiunile pulmonare, ci afectează și sistemul nervos central. Astfel, persoanele care trăiesc într-un mediu extrem de poluat sunt mult mai predispuse depresie decât cele aflate într-un mediu mai curat.

Este ştiut că poluarea ne influenţează sănătatea. Însă nu ne-am gândit că din cauza aerului încărcat cu noxe putem ajunge uşor la depresie. O arată un nou studiu realizat pe câteva milioane de oameni, o recunosc şi psihiatrii din România.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În Iaşi, de exemplu, cel mai poluat oraş din ţara noastră, mii de pacienţi sunt diagnosticaţi anual cu depresie.

Este dovedit faptul că poluarea are un efect negativ asupra organismului uman, provocând afecțiuni pulmonare, însă mai puțini sunt cei care s-au gândit că sistemul nervos central poate fi afectat din această cauză.

Această teorie este confirmată de către cercetătorii americani și danezi, care fac legătura între gradul de poluare și creșterea depresiei în rândul populației.

Studiile arată că în mediile foarte poluate, incidența tulburărilor bipolare a crescut cu 27%, iar cazurile de depresie cu 6%.

În Iași de exemplu, fiind cel mai poluat oraș din România, tot mai mulți pacienți ajung la psihiatrie, dintre care și foarte mulți copii. Anul trecut numărul persoanelor ajunse la această secție a ajuns la 5000.

sursa: antena3.ro

Adela SPĂTAR

1 comentariu

Eu 10 septembrie 2019 at 11:51

Suntem ceea ce respiram.Aer poluat de mii de vw,audi,skoda si alte ceke ale grupului vw.Cand vor fi trasi la raspundere si in Romania,la fel ca in America,Korea sau Italia?Niciodata.Stim si de ce.

Comentariile sunt oprite