Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: ATAC TERORIST în Kabul, Afganistan. Un diplomat român MORT și un altul rănit grav, în urma unei deflagrații provocate de un „vehicul capcană”

Ziarul Unirea

Publicat

în

ATAC TERORIST în Kabul, Afganistan. Un diplomat român MORT în urma unei deflagrații provocate de un „vehicul capcană”

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, anunță marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Precizările MAE au venit în contextul atacului terorist care a avut loc în Kabul, în Afganistan, în care și-au pierdut viața 16 oameni, iar alți 119 au fost răniți. Un vehicul a explodat în capitala afgană, în apropierea unei clădiri folosite de organizațiile internaționale.

În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetățeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcție de evoluția stării de sănătate, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate”, transmite AME în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.

YouTube video

Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noștri. Transmitem sincere condoleanțe familiei victimei și recuperare rapidă persoanei rănite”, precizează sursa citată.

MAE arată că „atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol”.

Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe și cu toate autoritățile competente în vederea repatrierii trupului neînsuflețit, precum și a transferului, în condiții de siguranță, a cetățeanului român rănit. Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist și reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare”, subliniază MAE.

sursa: digi24.ro

sursa video: observator.tv


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia să cumpere în mod fraudulos, cu ajutorul unor complici, un imobil din Teiuș, scos la licitație: A fost reținut în urma unor percheziții domiciliare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a reușit un bărbat din Alba Iulia să cumpere în mod fraudulos, cu ajutorul unor complici, un imobil din Teiuș, scos la licitație: A fost reținut în urma unor percheziții domiciliare Un bărbat din Alba Iulia a reușit să cumpere în mod fraudulos, cu ajutorul unor complici, un imobil din Teiuș, scos la licitație. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea