Rămâi conectat

Actualitate

România, pe primul loc la nivel european. Țara noastră este campioană la exportul de grâu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit platformei de informații S&P Global Platts, exporturile de grâu ale Uniunii Europene au continuat să se intensifice în ultima săptămână, fapt ce a dus totalul pentru intervalul 1 iulie-2 septembrie la 3,9 milioane de tone, cu 20% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Conform informaţiilor publicate luni de EU Crops Market Observatory, în săptămâna ce s-a încheiat la 1 septembrie, Uniunea Europeană a livrat 397.455 tone de grâu, comparativ cu 360.959 tone în săptămâna anterioară.

România rămâne cel mai important exportator de grâu din blocul comunitar, cu livrări de 1,4 milioane tone în perioada 1 iulie – 2 septembrie 2019.

Franţa, cea mai mare putere agricolă din UE şi ţara care ar urma să fie responsabilă pentru 41% din exporturile totale de grâu ale UE în perioada 2019/20, este deocamdată în urma României în sezonul actual, care a început la 1 iulie 2019. Potrivit datelor Comisiei Europene, exporturile totale de grâu ale Franţei s-au situat la 765.260 de tone în perioada de referinţă.

Datele mai arată că Arabia Saudită este principala destinaţie pentru grâul UE, importând o cantitate de 507.921 tone în intervalul 1 iulie – 2 septembrie 2019, devansând Algeria, care a importat 451.161 tone. În mod tradiţional, Algeria a fost principalul cumpărător de grâu provenit din UE.

sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

CISEROM Sebeș solicită facilități fiscale pentru depășirea dificultăților economice din industria textilă: Scrisoare deschisă către Primul Ministru

Ziarul Unirea

Publicat

în

CISEROM Sebeș solicită facilități fiscale pentru depășirea dificultăților economice din industria textilă: Scrisoare deschisă către Primul Ministru CISEROM se alătură demersului Braiconf și solicită facilități fiscale pentru depășirea dificultăților economice din industria textilă, printr-o scrisoare deschisă către Primul Ministru al României. CISEROM SA este un producător de tradiție în industria textilă din România, cu o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea