Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Cum și-a arătat Papa Francisc aprecierea față de Patriarhului Daniel: Niciun papă nu a mai făcut așa ceva în fața unui patriarh

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sanctitatea Sa Papa Francisc a sosit vineri în România pentru o vizită de trei zile, ce se desfăşoară sub motto-ul „Să mergem împreună!”, menită să consolideze dialogul cu Biserica Ortodoxă şi să sprijine minorităţile, atât religioase, cât şi etnice.

Înainte de a ajunge în România, Papa Francisc a primit și acceptul Patriarhului Daniel, așa cum se face în orice țară ortodoxă vizitată de un lider al bisericii catolice.

La Palatul Cotroceni, acolo unde s-au văzut pentru prima dată, înainte de întâlnirea de la Palatul Patriarhal și de rugăciunea comună de la Catedrala Mântuirii Neamului, papa a făcut un gest considerat suprem, un gest pe care niciun alt papă nu l-a făcut față de un patriarh ortodox, cu atât mai puțin față de unul român, potrivit stiripesurse.ro.

La Cotroceni, papa Francisc s-a aplecat în fața Patriarhului Daniel și i-a sărutat engolpionul arhieresc (n.r. un medalion cu o icoană în care este reprezentată Maica Domnului). În plus, un alt gest care a arătat aprecierea papei față de întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a fost folosirea apelativului ”dragă frate Daniel”, în discursul rostit la Palatul Cotroceni.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului

Bera Larisa

Publicat

în

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului A fost descoperită o nouă tehnologie care ar putea înlocui aerul condiționat și anume membrane de origine vegetală care se răcesc în contact cu soarele, fără a avea efecte adverse și protejând mediul. Citește și: Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea