Rămâi conectat

Economie

Obligaţii noi pentru administratorii firmelor din România. Registrul Comerţului, schimbat din temelii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modificări importante pentru firmele din România. Registrului Comerţului s-ar putea schimba radical. Ministerul Justiţiei a propus un proiect de lege care modifică regulile de funcţionare ale instituţiei. Acesta aduce obligaţii noi pentru administratorii firmelor.

Numărul de documente necesare pentru a înregistra o firmă nouă se va reduce, promite Ministerul Justiţiei. Administratorii vor avea însă alte bătăi de cap.

Societăţile ar putea fi obligate să încheie, anual, asigurări de răspundere profesională în caz de insolvenţă, dizolvare sau lichidare judiciară, dar şi să îşi declare beneficiarii reali, măsură menită să conducă la combaterea spălării banilor.

Proiectul prevede preluarea de către oficiu a unor atribuţii exercitate în prezent de către instanţele judecătoreşti. Spre exemplu, soluţionarea cererilor de dizolvare judiciară. Drept urmare, este propus şi un statut al registratorului, o modalitate de pregătire profesională, precum şi o listă de atribuţii şi obligaţii.

Proiectul proaspăt lansat în dezbatere publică îşi propune şi înlocuirea publicităţii prin Monitorul Oficial a actelor profesioniștilor înregistrați în registrul comerțului cu publicitatea prin Buletinul electronic al Registrului Comerţului, o platformă informatizată, uşor accesibilă publicului larg, fără costuri.

Iniţiativa are un termen de intrare în vigoare de nouă luni de la promulgare, pentru pregătirea sistemului informatic şi a personalului Oficiului.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România

Bera Larisa

Publicat

în

ANAT cere statului român să impună măsuri pentru combaterea turismului „la negru”: Consecințele turismului ilegal în România Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) afirmă că autorităţile române ar trebui să acorde o prioritate sporită combaterii „turismului la negru”, din cauza consecinţelor negative semnificative asupra industriei turismului şi economiei în general, conform unui comunicat remis, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea