Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO. Ultramaratonistul Levente Polgar, indemnizație de handicap de 375 de lei: Cu așa sumă voi fi „milionar” în 10 vieți!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din județul Alba, care la vârsta de șase ani a fost lovit de tren în gara Aiudului și, cu toate că a rămas fără o mână, nu și-a pierdut șansa la o viață normală, iar handicapul său nu l-a împiedicat să-și continue drumul.

Levi a participat la numeroase competiții, la unele dintre ele fiind singurul sportiv cu dizabilități acceptat. Deși costurile de participare la concursuri sunt foarte mari, iar sportivul nu a primit sprijin financiar mai deloc, s-a dovedit a avea un munte de ambiție și nu s-a lăsat descurajat.

În cea mai recentă postare pe rețeaua de socializare facebook, Levi și-a manifestat indignarea și nemulțumirea față de umilințele și nedreptățile la care sunt supuse persoanele cu dizabilități. Levi primește o indemnizație lunară în valoare de 375 de lei, din care, dacă nu ar avea și loc de muncă, nu și-ar putea plăti nici măcar întreținerea.

“Aș pune niște întrebari celor care fac legea pentru persoane cu handicap, dacă este corect ca cel care dobândește un handicap în copilărie / tinerețe sa fie încadrat egal cu cel care dobândește un handicap la 60 ani? Acea persoană s-a bucurat de viață, a muncit (are o pensie).

Domnilor Deputați și Senatori, aveți habar de aceste pensii „speciale” din care unii nici întreținerea nu și-o achită? De ce suntem puși în aceeași oală cei cu handicap din COPILĂRIE cu cel care a muncit și s-a distrat o viață întreagă și pe urmă sunt declarate persoane cu handicap?!”, a scris aiudeanul pe facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Lucrările de modernizare de pe bulevardele Regimentul V Vânători și Ferdinand și strada I.C. Brătianu au fost recepționate: Investiție de peste 30 de milioane de lei în mobilitate urbană

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Lucrările de modernizare de pe bulevardele Regimentul V Vânători și Ferdinand și strada I.C. Brătianu au fost recepționate: Investiție de peste 30 de milioane de lei în mobilitate urbană Astăzi, 17 septembrie 2024, autoritățile locale din Alba Iulia au efectuat recepția lucrărilor de modernizare din cadrul lotului 1 de mobilitate urbană, care a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea