FOTO ȘTIREA TA| Un izvor cu apă potabilă dintr-o comună din Apuseni, sufocat de gunoaie și resturi menajere: „Nu există nici măcar un coș de gunoi”
Locuitorii unor comune din Apuseni sunt revoltați de situația cu care se confruntă de ceva vreme: izvorul de unde se alimentează cu apă potabilă este “sufocat” de gunoaie.
Cetățenii din comunele Bistra și Lupșa se alimentează de la un izvor unde calitatea apei este extraordinar de bună. Cu toate acestea, oamenii se plâng că zona unde se află sursa de apă este sufocată e gunoaie și resturi menajere.
În repetate rânduri, locuitorii au semnalat situația autorităților, dar fără nici un rezultat. Nici o măsură nu a fost luată și locul este în continuare plin de mizerii. Nici inițiativa sătenilor de a curăța singuri zona nu a fost chiar încununată cu succes: oamenii s-au înarmat cu saci menajeri și au adunat gunoaiele, dar nu au avut unde îi depozita, în zona neexistând nici un tomberon.
La același izvor poposesc și turiști care se îndreptă spre Arieșeni. Lăsând la o parte gunoiul de lângă izvor, călătorii nu au nici măcar o băncuță amenajată pentru a-și trage sufletul în timp ce se răcoresc cu un pahar cu apă de munte.
“Locuitorii orașului Câmpeni, ai comunei Bistra și Lupșa se alimentează cu apă potabilă de la acest „minunat” izvor, calitatea apei fiind extraordinar de bună. Oamenii care au traseu prin zonă se alimentează și ei cu apă de la acest izvor, marea majoritate care vizitează zona și care merg la Arieșeni își duc apă tot de aici.
Prin urmare, în zona izvorului, nu există un mic popas sau măcar un coș de gunoi. Această problemă a mai fost discutată cu cei responsabili dar s-au făcut că „plouă”. Noi, cei care folosim această apă, am dus saci menajeri ca să mai curățăm locul de mizerii, dar nu am avut un coș de gunoi unde să le lăsăm.
Copacii sunt neîngrijiți, gata să pice pe noi. Anul trecut de exemplu, lângă izvor, a fost un salcâm încărcat cu flori, s-a rupt imediat cum am plecat noi de acolo”, spun oamenii.
Imaginile au fost trimise pe adresa redacției ziarulunirea.ro de către un cititor.
Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa [email protected] sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.
[nggallery id=6775]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea Ta
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!”
FOTO ȘTIREA TA | Pericol de accidente rutiere pe drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din Alba: „Atenție!” Drumul județean 750C, ce traversează comuna Ponor din județul Alba, este înzăpezit și plin de gheață. Un pericol pentru participanții la traficul rutier, se arată într-un avertisment public lansat pe „Comuna Ponor, județul Alba”. Citește și: […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Sportacum 3 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918