Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. De sărbătoarea Centenarului: ”La mulți ani, România!” au spus și „Prichindeii” din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„La mulți ani , România!” a fost mesajul transmis de prichindeii Grădiniței cu Program Prelungit ,,Prichindel” din Cugir, instituție arondată Școlii Gimnaziale ,,Singidava”, în cadrul unei frumoase activități desfășurate în cadrul programului educațional „Să citim pentru mileniul III”.

În deschiderea evenimentului a fost intonat Imnul României, după care, copiii grupei mici a „Fluturașilor”, îndrumați de ed. Durduc Delia și Vinceler Anca au condus invitații într-o scurtă „Călătorie prin istoria poporului român”. Mândrii și fluturând steagul României, grupa mare a „Iepurașilor”, împreună cu ed. Urieșu Mihaela și Bîrsan Ilona (coordonator grădiniță), i-au chemat pe toți la sărbătoarea Marii Uniri cu îndemnul „Vin românii, vin la Alba iar”.

Pornind de la credința că românii sunt un popor care își iubesc pământul, portul și jocul, micuții au reușit să ilustreze acest fapt prin emoționante momente: „Nu-i pământ ca și Ardealul”, grupa mare – „Albinuțelor”,  ed. Durduc Lucia și Rotaru Alina;  „Drag mi-e jocul românesc”,  grupa mică – „Buburuzelor”, ed.Țigan Elena și Budereș Emilia; „Dragu mi-i la veselie”, grupa mijlocie – „Florilor”, ed. Sasu Angela și Gîrloanță Ioana; „Ia uitați-vă feciori”, grupa mijlocie – „Pitici isteți”, ed. Uritescu Cornelia și Trifa Adina.

La final cei din grupa mare a „Îngerașilor”, împreună cu ed. Maieresu Oana și Luca Maria ne-au reamintit să nu uităm să fim românii, oriunde ne-ar duce pașii în lume, „Nu uita că ești român”.

„LA MULȚI ANI, ROMÂNI!” a fost și mesajul edilului din Cugir, viceprimarul Călin Furdui și al prof. Stela Predescu, director adjunct la Școala Gimnazială ,,Singidava” Cugir.

(C.P.)

[nggallery id=6529]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de albaiulieni au fost alături de primarul din Alba Iulia care și-a condus mama pe ultimul drum

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sute de albaiulieni au fost alături de primarul din Alba Iulia care și-a condus mama pe ultimul drum Înmormântarea lui Maria Pleșa, mama primarului din Alba Iulia, a avut loc astăzi, 30 aprilie, la Cimitirul Municipal din Alba Iulia. Citește și: DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea