Multe persoane cu deficiențe de auz nu mai au voie să-și condcă mașinile. Ordin al Ministerului Sănătății care a schimbat limita nivelului minim de auz
Mai multe persoane cu deficienţă de auz (surdo-muți) au aflat că nu vor mai avea voie să urce la volan! Asta din cauza unui ordin al Ministerului Sănătății care a schimbat limita nivelului minim de auz.
Astfel, mulți dintre cei cu probleme auditive grave nu vor mai putea trece examenul medical și nu vor mai putea primi parafa care admite faptul că sunt apți medical pentru condus.
Din păcate, mulți dintre ei sunt nevoiți să se deplaseze la serviciu doar cu mașina, motiv pentru care vor să le ceară parlamentarilor români să le ofere ajutor.
În ciuda deficiențelor de auz de care mai mulți români suferă, aceștia sunt mult mai prudenți la volan și deloc implicați în accidente rutiere, spre deosebire de persoanele fără probleme, dar care conduc imprudent, se urcă beți la volan sau fac live-uri pe rețelele de socializare.
În urma unor interviuri acordate pentru Observator.tv, mai multe persoane cu deficiențe de auz au peste 300.000 km conduși în mai mult de 5 țări din Europa, dar și din lume.
De acum înainte, singurii care vor mai putea conduce vor fi cei care au aparat auditiv și care pot auzi începând cu 500, 1000 și 2000 de decibeli.
Sursa: a1.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor